Alibaba, Olimpiyat Oyunları'nın resmi bulut hizmetleri sağlayıcısı oldu

Alibaba, Olimpiyat Oyunları'nın resmi bulut hizmetleri sağlayıcısı oldu

Çinli e-ticaret devi Alibaba, Olimpiyatların resmi küresel bulut servis sağlayıcısı oldu. Alibaba ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi arasında imzalanan sponsorluk anlaşması Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda açıklandı.

Önümüzdeki üç Olimpiyat Oyunları'nın Asya ülkelerinde gerçekleşecek olması nedeniyle Alibaba için oldukça mantık bir adım olarak görünen sponsorluk anlaşması, 2028'e kadar sürecek. 2018'de Güney Kore'de kış olimpiyatları, 2020'de Japonya'da yaz olimpiyatları, 2022'de Çin'de kış olimpiyatları gerçekleşecek. 2024, 2026 ve 2028'de yaz ve kış olimpiyatlarını düzenleneceği şehirler henüz belirlenmedi.

Sponsorluk bedeli hakkında herhangi bir resmi açıklama olmasa da Financial Times, yaklaşık olarak 600 milyon dolarlık bir anlaşma olduğunu iddia ediyor. Bu hamlesiyle olimpiyatların ana sponsorlarından biri olmayı başaran Alibaba, olimpiyatların diğer ana sponsorları olan Atos, Coca Cola, Panasonic, Toyota, Samsung, Visa, Omega, Dow, GE, Bridgestone ve McDonalds gibi şirketlerin arasına katılmış oldu.

Bulut hizmetleri sağlayıcısı olarak sponsorlar arasında katılan Alibaba, aynı zamanda spor müsabakalarının veri analizleri için çevrimiçi bilgi işlem servisleri de kuracak. Resmi olimpiyat ürünlerinin satışı için bir pazar yeri de yaratacak olan Alibaba, Çin'li kullanıcılar için yayın yapan çevrimiçi bir kanal oluşturulmasına da yardımcı olacak.

Alibaba için büyük bir reklam kampanyasının kapılarını açacak olan bu anlaşma, önümüzdeki 11 yıllık süreçte Alibaba'ya neler kazandıracak bunu zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.