Mozilla yeni logosu ve marka kimliğiyle internetin kalbinde olduğunu hatırlatıyor

Mozilla yeni logosu ve marka kimliğiyle internetin kalbinde olduğunu hatırlatıyor

İnternet dünyasının en popüler kar amacı gütmeyen organizasyonlarından olan Mozilla (Vakfı), marka kimliğini tamamen yeniledi.

Mozilla'nın yeni kimliğinin en dikkat çekici yanı elbette yeni logo. "moz://a" şeklindeki logo, internetin Mozilla'nın odak noktasında olmasıyla açıklanıyor. Tüm bu çalışmaların yüzlerce toplantı, binlerce e-posta ve 3 araştırmayı kapsayan yedi aylık bir çalışmanın sonucu olduğu da paylaşılıyor.

Mozilla'dan Tim Murray, Mozilla'nın yeni logosunda kullanılan Zilla adlı yazı karakterinin Typotheque tarafından Hollanda'da tasarlandığını söylüyor. Yeni logoyu şimdilik herhangi bir siteden indirmek mümkün değil ancak Murray, bir ay içinde açık kaynak olarak herkesle paylaşılacağı ifade ediyor.

Sade tasarımın Mozilla'ya birleştirici bir etki katacağını ifade eden Murray, artık Mozilla'dan çıkan işlerin kolayca anlaşılabileceğine inanıyor. Mozilla'nın küresel girişimlerinin de bu çerçevede birbirine daha yakın olacağını söylüyor.

Mozilla yeni kimliğini netleştirdi ve bu kimlik üzerine farklı çalışmalar yapmak isteyen tasarımcıların desteğini almayı bekliyor. Mozilla'nın daha önce farklı logo örnekleri paylaştığını da söylemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.