Microsoft'tan katlanarak tablete dönüşebilen akıllı telefon patenti

Microsoft'tan katlanarak tablete dönüşebilen akıllı telefon patenti

Teknoloji devleri her ne kadar çalışmalar yürüttüğü konularda bir sonraki adımlarını gizli tutmak için ellerinden geleni yapsa da patent başvuruları bu durumun önüne geçerek bizlerin fikir edinmesini sağlıyor. Bu durumun son örneklerinden biri ise Microsoft’a verilen “Esnek Menteşe Yapısına Sahip Mobil Cihaz” başlıklı patentin ortaya çıkması oldu.

Microsoft'un bir sonraki akıllı telefonu olması beklenen Surface Phone'un hangi özelliklerle karşımıza çıkacağı hala belirsizliğini korusa da, şirket, bu telefonun geleneksel bir mobil deneyim içermeyeceğini daha önceden belirtmişti. Şirket tarafından alınan son patent de katlanabilir ekran özelliğinin bir sonraki Surface Phone cihazlarında yer alabileceği iddaalarını beraberinde getirmeyi başardı.

İlk olarak 2014 yılında dosyalanan bu patent bizlere hem telefon hem de tablet gibi hareket edebilen 2'si bir arada katlanabilir bir cihazı işaret ediyor. Cihaz üzerinde yer alan muhafazalar bir eksen etrafında dönüş özelliğine sahip esnek bir menteşe yapısı tarafından destekleniyor. MSPoweruser tarafından keşfedilen patent başvurusu, Microsoft'un en azından bu tür bir konsepti gelecekteki bir mobil cihaz için denediğini ortaya koyuyor. Cihazın Microsoft'un orijinal Courier konsepti gibi daha büyük bir hale getirilmesi için iki veya üç ekranın düz uzatılmasına yönelik modları içerdiği görülüyor.

Şirketin 2'si bir arada bilgisayarı Microsoft Surface Studio’nun da tam tasarımını ortaya çıkaran patent dosyalarının aylar öncesinden sızdırıldığı düşünüldüğünde, Surface Phone’un son tasarımında bu tarz bir tasarım beklemek için biraz erken olduğu söylenebilir. Ancak bu konsept cihaz Microsoft’un geçtiğimiz yıl mobil pazardan çekilmesinden sonra akıllı telefonlar ve mobil cihazlara nasıl baktığına dair ipuçları veriyor. Microsoft'un katlanabilir cihaz teknolojisi üzerinde çalışmalar yürüten ilk şirket olmadığı, Samsung ve LG gibi büyük firmaların da benzer tasarımlar üzerinde çalıştığı göz önünde bulundurulduğunda firmanın elini çabuk tutarak bu tasarımı bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini söylemek çok da yanlış olmaz.

Microsoft'un katlanabilir cihaz patentini detaylı olarak incelemek isterseniz başvuruyu içeren orijinal dökümana bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.