MacBook ve MacBook Pro modelleri Kaby Lake işlemcilerle yenilenebilir

MacBook ve MacBook Pro modelleri Kaby Lake işlemcilerle yenilenebilir

Yeterince "Pro" olamamaları nedeniyle eleştirilen MacBook ve MacBook Pro modelleri 2017'de yeni nesil Intel 'Kaby Lake' işlemcileriyle karşımıza çıkabilir. KGI'ın güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo'ya göre MacBook ve yeni nesil MacBook Pro modellerinde hem işlemci değişiklikleri hem de RAM artışları olacak.

Kuo'ya göre 2016'nın ikinci çeyreğinde güncellenecek olan 12 inçlik MacBook, gücünü Kaby Lake kod adlı yeni nesil işlemcisinden alacak ve 16 GB RAM seçeneğine de sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse 12 inçlik MacBook 8 GB RAM seçeneğine sahipti.

2016 yılında tanıtılmalarına rağmen 2015 yılında kullanılan Intel'in 6.nesil Skylake işlemcileriyle karşımıza çıkan MacBook Pro'lar, hem performans hem de pil ömrü anlamında daha başarılı olan Kaby Lake kod adlı işlemcilerini kullanmadıkları için pek çok eleştiriye maruz kalmıştı. Belki kaybedilen bağlantı seçeneklerini geri alamayacağız ama Kuo'ya göre Intel Kaby Lake destekli MacBook Pro modelleri, 2017'nin 3. çeyreğinde karşımızda olacak.

Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atılan en önemli iddia ise 15 inçlik MacBook Pro hakkında. 32 GB RAM opsiyonuna sahip olması beklenen 15 inçlik MacBook Pro, bu iddianın gerçekleşmesiyle birlikte masaüstü bilgisayarlarla yarışır duruma gelebilir.

Son olarak yenilenecek modellerle birlikte MacBook satışlarının yüzde 10 oranında artış gösterebileceğini ileten Kuo, Touch Bar'sız Macbook Pro modelinde indirim olabileceğinin de altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.