Microsoft yapay zeka girişimi Maluuba'yı satın aldı

Microsoft yapay zeka girişimi Maluuba'yı satın aldı

Microsoft, Kanada merkezli yapay zeka ve derin öğrenme (deep learning) girişimi Maluuba'yı satın aldı. Microsoft blogunda duyurulan anlaşmanın detaylarına göre Maluuba, Microsoft bünyesinde çalışmaya devam edecek.

Sam Pasupalak ve Kaheer Suleman'ın kurucu ortak olarak 2011 yılında kurulan şirket bugüne dek, deep learning konusunda önemli işlere imza atmış. Maluuba'nın danışmanlarından biri, akademisyen kimliği ve yapay zeka konusunda önemli isimler arasında anılan Yoshua Bengio. Satın almayla birlikte Yoshua Bengio, Microsoft'a da danışman olarak atanırken, Maluuba ekibi Microsoft'a transfer oluyor.

Microsoft'un gelecekte Cortana ya da geliştireceği benzer ürünlerine katkı sağlaması beklenen bu satın almayla Microsoft ürünleri insansı düşünebilme, soru cevap yapma ve derin öğrenme konusunda kendini geliştirmesi bekleniyor. Microsoft'un Maluuba için ne kadarlık bir rakam ödediği bilinmiyor.

Maluuba ilk tohum yatırımını 2012 yılında Samsung Ventures'tan 2 milyon dolarak almıştı. Ağustos 2015'te 9 milyon dolarlık Seri A yatırımına imza atan şirket Montreal şehrinde bir ofis daha açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.