Drone ile teslimatlar Kanada'da 2017 sonunda başlıyor

Drone ile teslimatlar Kanada'da 2017 sonunda başlıyor

Amazon sayesinde uzun zamandır teknoloji dünyasının gündeminde olan drone ile teslimatlar Kanada'da hayata geçiyor. Birleşik Krallık ve Fransa'yı takip eden Kanada'da Drone Delivery Canada firması drone teslimatlarına 2017 sonu veya 2018 başı itibariyle başlayacak.

Drone Delivery Canada (DDC) perakendeciler, servis sağlayıcıları ve devlet kurumlarına drone teslimatlarıyla alakalı teknolojik destek veriyor. Şirketin CEO'su Tony Di Benedetto Kanada'da ticari drone teslimatları için testlere başlayacak ilk şirket olacaklarını söyledi.

Kanada'nın Alberta bölgesindeki Foremost köyünde başlayacak olan drone teslimatı testleri, yaklaşık 500 kişinin yaşadığı 2 bin 400 kilometrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek.

Sahip olacakları uydu yardımıyla uzak bölgelere de teslimat yapacak olan drone'lar, özellikle ulaşımın zor olduğu bölgelerde hayat kurtarabilir. Testlerde kullanılacak olan drone'ların otonom uçuş teknolojilerine sahip olacağı da şirket tarafından paylaşıldı. Yiyeceklerden tutun da ilaç ve market alışverişlerine kadar pek çok ürünün teslimatını gerçekleştirecek olan Drone Delivery Canada testlerinin 2017'nin ilk çeyreğinde başlayacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.