Dekatlon Buzz uluslararası pazarlama grubu ALTAVIA tarafından satın alındı!

Dekatlon Buzz uluslararası pazarlama grubu ALTAVIA tarafından satın alındı!

Türkiye'de dijital ajansların uluslararası şirketler tarafından satın alınmasına yeni bir halka daha eklendi. Dekatlon Buzz'ın çoğunluk hissesi uluslararası pazarlama grubu ALTAVIA tarafından satın alındı.

Biraz önce aldığımız bilgiye göre Altavia, Dekatlon Buzz’ın çoğunluk hissesine sahip olurken Dekatlon Buzz yöneticileri (Samet Ensar Sarı ve Vadi Efe) mevcut rollerine ve operasyon yönetimine devam edecekler. Diğer yandan Altavia Türkiye’nin yönetim kadrosuna dahil olarak Altavia’nin küresel dijital iş geliştirme yapılanmasında pay sahibi placaklar.

Şubat 2010’da kurulan Dekatlon Buzz, pazarlama iletişimi, sosyal medya ve yaratıcı prodüksiyon alanında faaliyet gösteren bir ajans ve şu anda 40 kişilik bir ekiple hizmetlerini sürdürüyor. Altavia ise 1983 yılında kurulan, Türkiye'nin de aralarında olduğu 26 farklı ülkede faaliyet gösteren bir pazarlama şirketleri grubu. Toplamda 1,500 kişilik bir çalışana sahip ve 2015’te toplam 675 milyon Euro ciroya ulaşmış.

Altavia, Türkiye satın alma yaparak girmişti

2001 senesinde yine bir satın almayla* Türkiye pazarına giriş yapan Altavia, perakende sektörüne yönelik sunduğu pazarlama iletişimi çözümleri ve baskı hizmetleri ile tanınıyor. Dolaysıyla hem Altavia Türkiye yönetim kurulu başkanı Zeynep Necipoğlu, hem de Dekatlon Buzz yöneticileri (Vadi Efe, Samet Ensar Sarı) bu satınalmayla iki şirketin pazarlama hizmetlerini bütünleşik bir bakış açısıyla sunacağına inanıyor.

Diğer yandan bu satınalma, Altavia’nın MOVE2020 (MOVE: Make Our Vision Effective) büyüme planları ve küresel vizyonu ile örtüşüyor ki Altavia, geçen sene de Fransa, İngiltere, Belçika, İtalya ve Kanada gibi ülkelerde de dijital merkezli farklı şirket ortaklıklarını hayata geçirmiş.

Bir yıl süren görüşmeler sonunda anlaşmaya varılmış.

Satın alma hakkında taraflar herhangi bir rakam paylaşılmıyor ancak Samet Ensar Sarı'dan aldığım bilgilere göre yaklaşık 1 yıl süren görüşmeler sonucunda nihai anlaşmaya varılmış. Farklı teklifleri de değerlendiklerini söyleyen Samet Ensar Sarı, Dekatlon Buzz'ın (en azından şimdilik) kendi marksıyla hizmet vermeye devam edeceğini ve Altavia'nın özellikle Türkiye'nin dijitalleşen perakende tarafındaki gücüne inandığını aktarıyor.

Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz.

*Altavia Türkiye, 1997 senesinde Zeynep Necipoğlu tarafından kurulan Elan reklam ajansının 2001 senesinde Altavia tarafından satın alınması ile kurulmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.