Microsoft, internet bağlantılı araçlar için yeni bulut platformu MCVP'yi duyurdu

Microsoft, internet bağlantılı araçlar için yeni bulut platformu MCVP'yi duyurdu

Özellikle kurumsal bulut bilişim hizmetlerinde zirveye oynayan Microsoft, şimdi de internet bağlantılı araçlar için yeni bir bulut platformu inşa edeceğini duyurdu.

Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP, Microsoft Bağlantılı Araç Platformu) tahmin edeceğiniz gibi Azure tabanlı bir platform ve tamamen internet bağlantılı araçların ihtiyaçlarına dönük hizmet verecek. Microsoft Başkan Yardımcısı Peggy Johnson'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu platform 5 noktaya odaklanacak;

  • Öngörüsel bakım / Telematik
  • Gelişmiş araç için üretkenlik
  • Gelişmiş navigasyon
  • Müşteri öngörüleri / Etkileşim
  • Sürücüsüz araç geliştirme kabiliyetleri

Yapılan açıklamalara göre Microsoft'un bu alandaki ilk iş ortakları Renault ve Nissan olacak. Geleceğin araçlarını geliştirmek için kurulan Renault-Nissan Alliance oluşumu MCVP'nin imkanlarından faydalanacak. Ayrıca BMW de kendi bağlantılı araç platformunu Microsoft Azure üzerinde inşa ediyor ve hem BMW hem de Nissan araçlarında Microsoft'un sesli asistanı Cortana'yı entegre edecek. Henüz sonuçlanmış bir çalışma yok ancak yeni platformun tüm bu işbirliklerini destekleyeceği ortada.

Microsoft resmi açıklamayı yapmış olsa da MVCP henüz hazır değil. Genele açık önizleme sürümü bile 2017 sonunda hazır olacak. 2020 sürücüsüz ve internet bağlantılı araçlar için önemli bir dönemeç olacak ve yapılan planlamalara göre MVCP o tarihte hazır olacak. Kurumsal bulut bilişimin iki büyük oyuncusu Google ve Amazon'un bu konuda Microsoft'a rakip olacağına da şüphe yok ki Google, geçtiğimiz dönemde sürücüsüz otomobil üretmeyeceğini ama Waymo adlı yeni şirketiyle işin yazılım tarafında varolacağını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.