New Balance ve Intel'den akıllı saat: RunIQ

Amerikalı spor giyim markası New Balance, Intel iş birliğiyle geliştirdiği ilk akıllı saatini CES 2017 etkinliğinde duyurdu. Adından da anlaşılabildiği üzere spor ve koşu temelli bir akıllı saat olan RunIQ, gücünü Intel işlemcilerinden alıyor. Tasarım olarak daha önce gördüğümüz akıllı saatlere oldukça benzeyen RunIQ, oval tasarıma sahip.

Kalbinde Intel'in Z34XX işlemcisini barındıran New Balance RunIQ, 1.39 inç büyüklüğünde AMOLED ekranla geliyor. 512 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı sunan RunIQ, GPS desteğine de sahip. Spor temelli bir giyilebilir cihaz olduğu için nabız ölçere de sahip olan RunIQ, su geçirmiyor.

Android Wear işletim sistemini kullanan New Balance RunIQ, Wi-Fi ve Bluetooth gibi bağlantı teknolojilerine sahip. Tam şarjla 24 saatlik bir kullanım sunan RunIQ, ortalama denecek bir batarya ömrüyle geliyor. GPS ve nabız ölçer kullanıldığında ise şarj süresinin 5 saate indiğini de ekleyelim. Pek de ucuz olmayan RunIQ modelinin fiyatı ise 300 dolar.

New Balance'ın sadece akıllı saat duyurmakla kalmadığını da iletelim. Başarılı kulaklıklarıyla tanıdığımız Jabra firmasıyla da iş birliğine giden New Balance, PaceIQ adındaki Bluetooth kulaklıklarını duyurdu. Kablosuz kulaklıklar olmasının yanı sıra sesli bir spor hocası görevi de görecek olan PaceIQ modelinin fiyatı ise 110 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.