Kariyer.net'in yeni CEO'su Fatih Uysal oluyor [Güncellendi]

Kariyer.net'in yeni CEO'su Fatih Uysal oluyor [Güncellendi]

Kariyer.net 2017'de büyük bir devir teslimine hazırlanıyor. Şirketin CEO'su Yusuf Azoz, yaklaşık on yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılıyor. Konuya yakın kaynaklardan aldığımız duyumlara göre, (Kariyer.net açıklamasıyla haberimiz kesinleşti) Kariyer.net'in yeni CEO'su bugün Vodafone'un Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Fatih Uysal oluyor.

Kariyer.net'e CEO olarak katılıncaya kadar Turkcell'de altı yıl boyunca tüketici ve mesajlaşma servisleri gibi farklı birimleri yöneten Yusuf Azoz, Eylül 2007'den bu yana Türkiye'nin en büyük kariyer sitesini yönetiyordu. Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu Azoz, yüksek lisans derecesini Amerika'da The Pennsylvania State University'nin Elektrik Mühendisliği bölümünden almış ve dört yıl boyunca ABD'de Telcordia Technologies'de kıdemli danışman olarak çalışmıştı. Bize ulaşan bilgiler Azoz'un artık CEO olmasa da Kariyer.net ile bağlantısını tamamen kesmeyeceği yönünde. Azoz büyük olasılıkla Kariyer.net'in yönetim kuruluna katılacak.

Yusuf Azoz'un yerine atanacak olan Fatih Uysal ise Galatasaray Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine 1999 yılında Danone’de başladı ve şirketin Türkiye ofisinde birçok farklı markada sorumluluk üstlenmesinin ardından 2006 yılında Danone Group Genel Merkezi’ne (Fransa) Global Pazarlama Müdürü olarak atandı. Bu görevde geniş bir coğrafyada 40’a yakın ülkeye pazarlama stratejilerinin oluşturulması ve uygulanması konusunda destek verdi. Fatih Uysal, yurt dışı görevindeki son yılını Orta Doğu, Avrupa ve Latin Amerika’dan Sorumlu Global CRM Direktörü olarak Hollanda’da geçirdi. 2010 yılında Türkiye’ye geri dönerek Vodafone bünyesinde Pazarlama Direktörü olarak göreve başlayan Uysal, bu süreçte Freezone, Red, Süpernet, Vodafone Arena, Vodafone İstanbul Maratonu başta olmak üzere birçok farklı segmentin ve projenin lansmanına liderlik etti.

Güncelleme: Kariyer.net 6 Ocak itibariyle gelişmeyi doğruladı. Şirket tarafından iletilen resmi yazılı açıklamaya göre, Kariyer.net CEO değişimi 6 Şubat 2017 tarihinden itibaren etkin olacak. Bu tarihte Yusuf Azoz'un yerini Fatih Uysal alacak. Yusuf Azoz Kariyer.net Yönetim Kurulu Üyesi olarak şirketteki görevini devam ettirecek. 

Fatih Uysal ile Cannes Lions Festivali 2015'te, Vodafone'un Kırmızı Işık Uygulaması'yla aldığı Grand Prix ödülünden sonra bir röportaj gerçekleştirmiştik. İlgilenenler için onu da ekledik:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.