SPONSORLU

E-ticaretin Ev Sahibi, İçerikle Pazarlamasında da Öncü

E-ticaretin Ev Sahibi, İçerikle Pazarlamasında da Öncü

E-ticaret pazarlama trendlerine paralel olarak evrim geçirmeye devam ediyor ve kullanıcıların dijital medya kullanım alışkanlıklarına uyum sağlıyor. Pazarlama sürecinin önemli bir parçası olan İçerik Pazarlaması da (Content Marketing), yeni nesil dijital iletişim ve pazarlama yöntemi olarak yeni ekosistemde markaların pazarlama süreçlerinde oldukça önemli bir yer tutuyor.

Bu yöntemi ülkemizde en iyi kullanan markaların biri ise Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi konumundaki öncü pazar yeri platformu GittiGidiyor. Aylık ortalama 60 milyona yakın ziyaretçi ve yaklaşık 16 milyon kayıtlı üyesiyle Türkiye’nin en çok tercih edilen alışveriş sitesi olan GittiGidiyor, etkileşim ve erişim hedeflerinde sosyal medya dışında kendi içerik kanallarını yaratarak, müşteriyle fiyat ve fırsat iletişimi dışında bir bağ kurmayı hedefleyerek yaklaşık iki yıl önce GittiGidiyor Blog’u kurdu. Yaklaşık 2 binin üzerinde yazılı ve görsel içeriği, farklı konularda uzman yazarları, konuk editörleri ve vlogger işbirlikleriyle GittiGidiyor Blog, kısa zamanda hedeflerinin üzerinde bir performans göstererek bir milyon ziyaretçiye yaklaştı.

Anketleri, fikir liderleri ile tasarlanan videoları, infografik çalışmaları ve sekiz farklı kategoride özgün içerikleriyle dikkat çeken platform, GittiGidiyor markasının yeni kullanıcılarla buluşması, organik trafik artışına pozitif etki sağlaması açısından önem taşıyor. GittiGidiyor Blog içerik kanalının bir diğer katkısı da alışveriş kararlarına yön veren içeriklerin sonunda o yazıya ilgi gösteren ziyaretçiler için GittiGidiyor’da yer alan ilgili ürünlerin sunulması.

YouTube yayıncı kimliğiyle 6 ayda 80 milyon erişim

Video pazarlamasının marka iletişimdeki önemini göz ardı etmeyen GittiGidiyor, 2016 yılının ikinci yarısında YouTube yayıncı kimliğini oluşturarak, video içerikleri üretmeye başladı. Farklı kategorilerde, uzman editörler ve fikir liderleri ile yarattığı videolarıyla kısa sürede 80 milyona yakın erişim aldı. GittiGidiyor içerik, marka ve dijital pazarlama ekiplerinin ortak çalışmalarıyla 2017’de yeni video içerikleriyle farklılaşmayı planlıyor.

Erdal Kaplanseren, Ezo Sunal, Tuğrul Çağrı Yılmazer, İrem Güzey, Melis Ulaş, Duygu Göktürk, Yusuf Canpolat gibi her biri kendi alanında uzman ve öncü isimler ile farkını ortaya koyan GittiGidiyor Blog, GittiGidiyor YouTube kanalı ziyaretçilerine sadece ürün, fiyat ve fırsat iletişimi yapmak yerine özgün ve ilgi uyandıran içerik projeleriyle e-ticaret dünyasının radarında kalmaya devam ediyor.

GittiGidiyor pazarlama departmanında içerik pazarlaması yöneticisi Müge Yıldırım; “Bu güçlü bağ, tabii ki istatistiklere de yansıyor. 2016 yılında, müşterilerin GittiGidiyor ile sosyal medyadaki etkileşimlerinin yaklaşık yüzde 70’ini blog ve video içerikleri oluşturdu. İçerikleri oluştururken gündemdeki ürün ve yeniliklerden, sadece ülkemizde değil dünyada da ilgi gören içeriklerin istatistiklerinden besleniyoruz. İçeriklerin rehber niteliğinde olması, merak ve ilgi uyandırmasına öncelik veriyoruz. Yaratım süreci kadar sonrasında bu içerikleri doğru zamanda doğru kitlelere ulaştırmak da oldukça önemli.”

Stratejilerini ziyaret, satış ve etkileşim odaklı kurgulayan GittiGidiyor, promosyon ve reklam odaklı içeriklerin yanında, kullanıcıların ilgi alanları ve demografik dilimine göre hazırlanmış bir strateji ile satış kanallarını da besliyor. Hızla değişen ve gelişen sosyal dünyada, GittiGidiyor yenilikleri ilk uygulayan güçlü bir markalardan biri olarak 2017’de farklı fikir liderleri ve yazarları, özgün video ve içerik modelleri ile sektöre bu alanda da liderlik etmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.