PetBesinleri.com ticari ve sosyal sorumluluk boyutlarını bir arada büyütüyor

PetBesinleri.com ticari ve sosyal sorumluluk boyutlarını bir arada büyütüyor

2012 yılının başında ilk hikayesini paylaştığım Petbesinleri.com.tr, yaklaşık 5 yıl içinde evcil hayvan dikeyinde dikkat çeken ve fayda sağlayan bir girişim haline geldi.

10 bine yakın üyesi var

PetBesinleri, adından da anlaşılacağı üzere, evcil hayvanlar için farklı ürünler satışa sunan bir e-ticaret şirketi. Geçiğimiz dönemde hazır e-ticaret altyapısından Magento'ya geçiş yapan PetBesinleri.com.tr, aldığım bilgilere göre 10 bin üye sayısına yaklaşmış ve aylık 30-40 bin ziyaretçiyi ağırlamaya başlamış.

İlk satın alındığı 2012 yılından bu yana ürün sayısını iki katına cirosunu da 3-4 katına yükselten girişim 13 kişilik bir ekiple yönetilir hale gelmiş. Petbesinleri'nin teknoloji altyapısını üstlenen Solemtech'in kurucusu Barbaros Büyükelçi, bu yenilenme sürecinde hem veteriner kliniklerinin kullandığı ERP yazılımı E-vet'i hem de iki önemli sosyal sorumluluk desteğini siteye entegre ettiklerini paylaşıyor.

pet-besinleri

İki sosyal yardım yeniliği

Bu yeniliklerden biri olan Mama Yardımı, kullanıcıların PB'nin işbirliği yaptığı barınak ve hayvansever gruplarına istedikleri oranda mama yardımında bulunmasını sağlıyor. Tedavi Yardımı adlı diğer özellikse derneklerin ellerindeki yardıma muhtaç hayvanları siteye eklemesine ve ziyaretçilerin ellerindeki kupon kodlarını (indirim olarak kullanmak yerine) tedaviye ihtiyacı olan hayvanlara bağışlamasını sağlıyor.

Bu iki kolaylık sayesinde Petbesinleri.com.tr, şimdiye dek 10.620 kg yani 10 tondan fazla mama yardımı yapılmasına aracılık etmiş ve kupon bağışlarıyla 13 hayvan (kedi ve köpek) tedavi edilebilmiş.

petbesinleri-tedavi-yardimi

Kendisi de bir veteriner hekim olan PetBesinleri.com.tr'nin sahibi Uğur Bazan, Mama Yardımı'nı devreye almadan önce sepet ortalamasının 130-160 TL mevsimsel olarak değiştiğini ve Mama Yardımı'ndan sonra (mama bağışlayan ziyaretçiler nedeniyle) sepet ortalamasının 90 TL'ye düştüğünü paylaşıyor. Ancak bu durumu sorun etmemekle birlikte 2017'de 100 tane muhtaç hayvanın tedavi masraflarını karşılamayı ve 100 ton yardım maması dağıtmayı hedeflediklerini söylüyor.

Uğur Bazan, ticari taraftaki büyüme hedeflerininse aylık 300 bin TL ciro olduğunu paylaşıyor ve hala sisteme girilmeyi bekleyen ürünlerle birlikte yaklaşık 4 bin ürün çeşidine sahip olduklarını söylüyor.

Petbesinleri.com'un aradan geçen beş yılda ayakta kalması bir yana, sosyal sorumluluk tarafındaki çizgisini koruması da sanırım takdire şayan bir durum. Umarım 2017 yılında bu tür çift yönlü girişimlerin daha fazla haberini yapma şansımız olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.