Twitter, 360 derece canlı yayın özelliğini duyurdu

Twitter, 360 derece canlı yayın özelliğini duyurdu

Kısa zaman önce Periscope tarafından desteklenen canlı yayın özelliğine kavuşan Twitter, şimdi de 360 derece videoları hem kendisi hem de sahibi olduğu Periscope için kullanıma sundu. Şirketin blogunda yapılan açıklamada bugünden itibaren Twitter ve Periscope kullanıcılarının 360 derece canlı yayınları izleyebilecekleri belirtildi.

twitter360

Twitter ve Periscope üzerinden 360 derece yayın yapmaksa şimdilik o kadar da kolay değil. Henüz sadece sınırlı sayıda iş ortağı için kullanıma açılan 360 derece canlı yayın yapabilme özelliği, 2017 yılı içerisinde tüm kullanıcılar için de sunulacaktır.

Hem masaüstünden hem de mobilden takip edilebilen 360 derece canlı yayınlar, bugüne kadar karşımıza çıkan 360 derece videolarla aynı mantık çerçevesinde çalışıyor. Alex Pettitt adlı kullanıcı tarafından yapılan ilk 360 derece canlı yayın yaklaşık 120 bin kullanıcı tarafından izlendi.

Aynı zamanda videonun içerisinde yeni bir 360 derece video kamerası karşımıza çıktı. Henüz detayları bilinmeyen kamera akıllı telefonunuzun alt kısmına yerleşerek 360 derece video kaydı yapabiliyor. Muhtemelen Twitter'ın yeni çalışmalarından biri olan olan bu 360 derece kamera, önümüzdeki dönemlerde daha çok karşımıza çıkacaktır.

Geçtiğimiz günlerde Facebook, Live 360 adında 360 derece canlı video yayınlarına imkan sunan bir servisi kullanıma açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.