Türkiye'de geliştirilen Driven, tüm dünyada otomobil meraklılarını yakalamaya çalışacak

Türkiye'de geliştirilen Driven, tüm dünyada otomobil meraklılarını yakalamaya çalışacak

Google'a göre yeni araba almak isteyenlerin yüzde 75'i dijitalde arama yapıyor ve bir kişinin dijital etkileşimleri yüzde 71'e kadar mobil ağırlıklı olabiliyor. Türkiye'de geliştirilen Driven (iOS) adlı uygulama da bu eğilimden hareketle popüler bir mobil araba kataloğu/topluluğu oluşturmak istiyor.

Emre Aksoy ve Renç Sarıdoğan tarafından geliştirilen Driven, geçtiğimiz günlerde App Store'da yayınlanan bir uygulama. App Store'da öne çıkarılan uygulamalar arasına girerek 5 gün içinde 8 binden fazla indirme ve 5 binden fazla üye kazanmış. Kullanıcılarına 150'den fazla otomobil markası hakkında 3 binden fazla model bilgisi ve 60 binden fazla yüksek çözünürlüklü fotoğraf sunuyor. Ancak her şey içerikle sınırlı değil. Driven üyeleri birbirleriyle iletişime geçebiliyor.

Arabalara meraklı kişilerin mobilden bakacağı ilk mecra olmak isteyen Driven'a kayıt olarak güncel haberleri takip etmek, farklı kanallara üye olmak, yeni araçlar hakkındaki yorumları takip etmek ve tartışmalara katılmak mümkün. Keza üyeler araçları favorilerine ekleyerek kendi dijital garajını da oluşturabiliyor.

driven-araba-indirUygulamanın gelişticileri Driven'ı 'araba sevdalıları' tarafından 'araba sevdalıları için" geliştirilen bir uygulama olarak tanıtıyor. Yani hedef kitlenin ruhundan anladıklarının altını çiziyor. Şu anda İngilizce ve Türkçe yayında olan uygulamayı 8 farklı dilde yerelleştirerek küresel bir yayılım yapmayı da hedefliyor.

Ücretsiz bir uygulama olan Driven'ın doğru bir dikeyde güzel bir çıkış yaptığını söylemek yanlış olmaz. Önümüzdeki dönemde artan kullanıcı sayısına paralel olarak farklı reklam modellerini devreye almayı planlıyor ve bana kalırsa bu alanda elini hızlı tutabilirse otomobil markalarının dikkatini tahmin edilenden daha hızlı çekebilir.

Eğer siz de bir otomobil meraklısıysanız Driven'ı App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.