Airbus'ın Vahana projesi geleceğin hava aracını yaratmak istiyor

Airbus'ın Vahana projesi geleceğin hava aracını yaratmak istiyor

Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus, yıl içerisinde başlattığı Vahana projesiyle oldukça dikkat çekmeyi başardı. Airbus Group tarafından Silikon Vadisi'nde açılan merkezde elektrikli uçak projesi için de çalışan Airbus, Vahana ile kendi kendine uçabilen, elektrikli hava aracı çözümü üretmeyi amaçlıyor.

Tam boyutta bir prototipin 2017 yılının sonuna dek hazır olmasının beklendiği Vahana projesinde, 2020 yılı hedefi ise üretime geçmeye hazır ve uçuş gerçekleştirebilen bir uçak helikopter üretmek. Dikey kalkış da yapabilecek olan Vahana uçakları, havalandıktan sonra yatay düzlemde uçuş gerçekleştirerek havada mesafe kat edecek.

Tamamen otonom olarak ve elektrikli motorlarla çalışması beklenen Vahana'lar, tek yolcu kapasiteli olacak. Vahana tek yolcu kapasitesi olmasının yanında kargo taşımacılığı için de kullanımı gündemde. Vahana'ların en önemli özelliklerinden birisi de maliyet açısından avantajlı olacak kişisel hava aracı olarak tasarlanıyor olması. Yani fiyatıyla herkesin ulaşabileceği, güvenli bir hava aracı olmayı isteyen Vahana, uçan otomobillerin hayalinin kurulduğu geleceği değiştirmek ve insanların kişisel uçağı olmak istiyor.

vahana

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.