3DSignals, otomobilinizdeki sorunları yapay zekayla önceden tespit edecek

3DSignals, otomobilinizdeki sorunları yapay zekayla önceden tespit edecek

Otomobilinizdeki sorunları daha ortaya çıkmadan bilmek ister miydiniz? Cevabınız evet ise İsrail temelli 3DSignals bunun için çalışmaya başladı bile. 15 kişilik ekibe sahip genç girişim 3DSignals, aracınızdaki sesleri dinleyerek ileride yaşanabilecek olası sorunları sizin için tespit edebilecek bir erken uyarı sistemi geliştiriyor.

Ultrasonik mikrofonlarla yapay zeka teknolojilerini birleştiren 3DSignals'ın teknolojisi, sadece bizim için değil aynı zamanda geleceğin otonom araçları için de çok önemli bir yenilik. Sürücüsüz araçların içindeki sesleri dinleyerek olası sorunları tespit ederek araç sahiplerine iletecek olan sistem, otonom araçlar için vazgeçilmez olacaktır.

project6-0a

3DSignals yetkililerinin IEEE Spectrum'la yaptığı röportajdaysa ilginç bilgiler paylaşıldı. Yetkililer, sistemlerinin çok başarılı bir şekilde çalıştığını ve önceden yapay zeka algoritmasına öğretilmiş olan sorunların %98 oranında tespit edebildiğini belirtiyor. Oldukça hassas olan ultrasonik mikrofonlar 100 kilohertz'e kadar sesleri algılayabiliyorlar. Hatırlatmak gerekirse insan kulağı 20 hertz ila 20 kilohertz arasındaki sesleri algılayabiliyor.

Aynı zamanda ultrasonik mikrofonlarını yaygınlaştırmak istediklerini belirten 3DSignals, avrupanın önde gelen otomotiv firmalarıyla da görüşmeler yaptıklarını iletti. 3DSignals'in bu teknolojisinin halihazırda başka sektörlerde de kullanıldığını belirtelim, girişimin ilk müşterileri ağır sanayi şirketleri olmuş. Kısacası yapay zeka, sadece araçları sürmeyecek aynı zamanda araçların sorunlarını da daha yaşanmadan önce tespit edecek.

https://www.youtube.com/watch?v=VgOEt_gcfOY

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.