5 inç ekranlı 'iPhone 7S' modeli gelebilir

Son söylentilere göre Apple, 2017'de üç yeni iPhone modeli çıkarmayı planlıyor. Japonya temelli Mac Okatara tarafından paylaşılan ve Tayvan'lı tedarikçilere dayandırılan habere göre, 5 inç ekran boyutuna sahip üçüncü bir iPhone 7S modelinin piyasaya sürülmesi söz konusu.

Apple son üç nesil akıllı telefonlarında 4.7 ve 5.5 inç ekran boyutlarını kullanmıştı, Tayvan'lı tedarikçi ise iki modelin arasında yer alacak 5 inçlik yeni bir iPhone modeli üzerinde çalışıldığını söylüyor. iPhone 7S ve 7S Plus modelleriyle tamamen aynı teknik özelliklere sahip olacak olan cihaz, iPhone 7 Plus modelinde gördüğümüz çift kamera desteğine de sahip olacak.

iphone7dual-800x420-1

Kameranın iPhone 7 Plus modelinde gördüğümüz gibi yatay olarak değil de dikey olarak konumlandırılacağı da söylentiler arasında. Diğer iPhone 7S modellerinde çift kamera desteğinin olacağı veya bu kameraların yatay mı yoksa dikey mi konumlandırılacağı hakkındaysa herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Eğer gerçekten piyasaya çıkarsa 4.7 inçi küçük, 5.5 inçi ise büyük bulan iOS kullanıcılarını oldukça sevindirecek olan 5 inçlik iPhone modelinin fiyat olarak da iki modelin arasında konumlandırılması bekleniyor. Tabii ki bu bilgilerin 'duyumlara dayandırıldığını' yineleyelim.

Bu yılın başlarında iPhone 7 serisi hakkında dedikodular dolaşırken de üçüncü bir iPhone modelinin geleceği söylenmiş fakat bu modelin 5.8 inçlik olacağı belirtilmişti. Bu söylentiler sonradan doğru çıkmadı. Yeni gelecek iPhone ailesiyle ilgili ortada dolanan pek çok bilgi mevcut, yine geçtiğimiz günlerde Apple'ın tasarımı oldukça değiştireceğine dair söylentiler olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.