Super Mario Run ilk gününde 4 milyon dolar kazandı

Super Mario Run ilk gününde 4 milyon dolar kazandı

Yılın merakla beklenen mobil oyunu Super Mario Run'ın, 15 Aralık'ta 151 ülkede yayınlanmasıyla birlikte yeni bir furya başladı. Yayınlandıktan hemen sonra 60 ülkenin App Store'unda en çok indirilen uygulamalar sıralamasında ilk sıraya yerleşen Super Mario Run'ın ilk gününde 4 milyon dolar hasılatı geçtiği tahmin ediliyor.

Çocukluğumuzun klasiği Super Mario'nun ve yapımcısı Nintendo'nun ilk mobil oyunu olma özelliğindeki Super Mario Run, freemium modeliyle sunuluyor. Bedava indirip, ilk aşamalarını oynadığınız Super Mario Run'ın tamamını açmak için 9.99 dolar, Türkiye'de ise yaklaşık 27 TL ödemeniz gerekiyor.

iOS için geliştirilen Super Mario Run, geçtiğimiz Eylül'de duyurulmasından bu yana App Store'da öne çıkarılıyordu. Uygulama mağazasında henüz yayınlanmadan ön kayıt almaya başlayan Super Mario Run'ın 20 milyon ön kayda ulaştığı belirtiliyor. Oyun yayınlandığı ilk günde ise10 milyon indirilme sayısını geçti.

Super Mario Run'ın gelir modeliyle Pokémon Go'dan ciddi ölçüde ayrıştığı ve her iki uygulamayı kıyaslamanın pek sağlıklı olmayacağı notlar arasında. Yine de merak edenler için Pokémon Go'nun ilk haftasında günlük ortalama 1.6 milyon dolar gelir elde ettiği tahmin ediliyordu.

Nintendo'nun Super Mario Run için yalnızca Apple ile çalıştığını hatırlatmak da faydalı olabilir. Bugüne kadar Super Mario'yu mobile getirmeyişinde güvenlik ve kontrol konusundaki hassasiyetinin etkili olduğu söylenen Nintendo'nun Apple ile bulduğu ortak zemini Android'le yakalaması zor görünüyor. Şirket buna rağmen gelecekte oyunun Android versiyonunun da kullanıcılarla buluşmasının mümkün olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.