BlackBerry, sürücüsüz araçlar için araştırma merkezi açıyor

BlackBerry, sürücüsüz araçlar için araştırma merkezi açıyor

BlackBerry de sürücüsüz araç teknolojilerine yatırıma başlıyor. Bir zamanların lider akıllı telefon üreticisi, otomotiv sektörünün geleceği olan sürücüsüz araçlar ve gelişmiş sürücü asistanları için araştırma merkezi açıyor. Akıllı telefon markasını Çin'in TLC şirketine satan BlackBerry, gözünü sürücüsüz araç yazılımlarına dikmiş durumda.

Kanada'da açılan araştırma merkezi, QNX'un Ottawa tesisine bağlı. Yazılım konusunda 2010 yılında satın aldığı ve kendi işletim sistemi olan BlackBerry 10 mobil OS'in de temelini oluşturan QNX'e oldukça güvenen BlackBerry, sürücüsüz otomobillerin hem yazılım hem de donanım kısımlarını geliştirmek için çalışacak.

A man enters the BlackBerry Ltd. headquarters building in Waterloo, Ontario, Canada, on Wednesday, July 6, 2016. BlackBerry will no longer manufacture the BlackBerry Classic, a beloved, updated model of the original that made the company a smartphone leader before Apple Inc. and Samsung Electronics Co. dethroned it. Photographer: Cole Burston/Bloomberg via Getty Images

Özellikle sensörler ve kameralarla uyum içerisinde çalışabilecek bir yazılım üstünde çalışacak olan BlackBerry, açtığı araştırma merkezi ile sürücüsüz araç pazarına dahil olmuş oldu.

Testler için Amerika'nın önde gelen otomotiv markası Ford ile anlaşan BlackBerry, test aracı olarak modifiye edilmiş Ford Lincoln modelini kullacak. BlackBerry'nin sürücüsüz araçları test etmek için Ontario hükümetinden izin aldığını da belirtelim. Kanada başbakanı Justin Trudeau'nun bu açılışa katılacağı da gelen bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.