643 km menzilli elektrikli otomobil Lucid Air tanıtıldı

643 km menzilli elektrikli otomobil Lucid Air tanıtıldı

California merkezli bir otomobil firması olan Lucid Motors, tamamen elektrikli yeni sedan modeli Lucid Air'ı tanıttı. Özellikle şık tasarımı ve uzun menzili ile dikkatleri çeken Lucid Air, elektrikli araç pazarının en büyük oyuncusu konumunda olan Tesla'nın işini zora sokacak gibi görünüyor.

Sadece Tesla için değil üst düzey tüm elektrikli araçlar için büyük bir tehdit olan Lucid Air modelinin ilk ipuçları geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleşen LA auto show ile karşımıza çıkmıştı. Fütüristik bir dizayn ile gelen Lucid Air, toplamda 4 kişilik koltuk kapasitesine sahip durumda. 0'dan 100 km hıza 2.5 saniyede ulaşacak olan Lucid Air, toplamda 1000 beygir gücünde ve iki motora sahip.

lucid-air_11

Oldukça lüks bir elektrikli otomobil olan Lucid Air'ın başlangıç fiyatı ise 100 bin dolar. Aracın bataryaları için Samsung SDI ile iş birliğine giden Lucid Motors, bu konuda oldukça başarılı bir iş çıkarmış. 100 ve 130 kWh batarya seçenekleri ile gelecek olan cihazın 130 kWh'lık versiyonunun menzili ise yaklaşık 643 km. Hatırlatmak gerekirse Tesla'nın en uzun menzile sahip modeli olan P100D, tek şarj ile 542 km gidebiliyor.

lucid-air_13

Henüz prototip aşamasında olan model tahmini olarak 2018 yılında üretilmeye başlanacak. Arizona'daki fabrikasında üretime başlayacak olan Lucid Motors, eğer başarılı olabilirse otomobil pazarının bir sonraki Tesla'sı olabilir. Lucid Air modeli ilk olarak CES 2017 etkinliğinde çıplak gözle görülebilecek.

lucid-air-above-roof-750x468

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.