KirikKuyruk.com sokak hayvanlarına destek olmak isteyen herkesi bir araya getiriyor

KirikKuyruk.com sokak hayvanlarına destek olmak isteyen herkesi bir araya getiriyor

2014 yılında iki hayvansever tarafından kurulan KirikKuyruk.com, gelişen altyapısıyla sokak hayvanlarına yardım etmek isteyen herkesi tek çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

Kendini sokak hayvanlarına özel bir portal olarak tanımlayan KirikKuyruk.com, hayvanseverlerin sokak hayvanlarıyla ilgili aradıkları her türlü yardıma ulaşmasına aracılık ediyor. Siteye giren ziyaretçiler harita üzerinde 38 farklı kategoride arama yapıp, imkan veya ihtiyaçlarına uygun paylaşımlar yapabiliyor veya yapılan paylaşımlara yanıt verebiliyor.

Kırık Kuyruk'ın amacı yalnızca bireyleri bu harekete dahil etmek değil. Aynı zamanda yetkili kurumlara da destek olmak; bu dikeyde büyük bir veri tabanı oluşturulabilmek istiyor. Platform üzerinde geçici/kalıcı yuva arayan hayvanlar ve onlar için zaman/emek sarf edebilecek kişiler için de kategoriler bulunuyor. Video, poster ve yazılı içeriklerle toplumsal farkındalığını da artırmayı hedefliyor.

sokak-hayvanlarina-yardim-kirik-kuyruk

“Sokaktaki dostlarımızın kahramanı olun!” sloganını kullanan Kırık Kuyruk, tek bir şehire de odaklanmıyor. Türkiye'nin herhangi bir şehrinden portala kayıt olup paylaşım yapmak mümkün. Yerel veterinerinizi, pet shop mağazanızı, tanıdığınız restoranları (yemek artıkları için) ekleyebilir veya çeşitli yardım ilanlarını KirikKuyruk.com'a ekleyebilirsiniz.

Kırık Kuyruk'un kurucularından Christian Feiland, Türkiye'de 20 yıldır yaşayan Alman bir gazeteci. Bu fikrin çatıda mahsur kalan bir kediyi kurtarmak istedikleri sırada akıllarına geldiğini söylüyor. Kırık Kuyruk, destek arayışının başlamasından 2,5 yıllık sonra (2014 sonbaharında) hayata geçirilebilmiş ve şu anda daha tutarlı bir yapıyla yoluna devam ediyor.

Hayvanseverlerin Facebook gruplarında veya birebir iletişim yoluyla yardımlaşmaya çalıştığı düşünülürse, Kırık Kuyruk, (Christian Feiland'ın da bahsettiği gibi) tam anlamıyla zamandan ve paradan tasarruf ettiren bir platform. KirikKuyruk.com'u ziyaret ederek ihtiyaç duyduğunuz ilanları paylaşabilir, yardım arayışlarına destek olabilir veya en azından bu yazıyı paylaşarak projenin daha fazla ilgiliye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.