Facebook, 360 derece canlı yayına imkan veren Live 360 servisini duyurdu

Facebook, 360 derece canlı yayına imkan veren Live 360 servisini duyurdu

Sanal gerçeklik alanının en önemli yapı taşlarından biri olan 360 derece videolar, yaygınlaşmaya devam ediyor. Facebook, 360 derece canlı yayınlar yapmaya imkan sunan Live 360 servisini duyurdu. Geçtiğimiz dönemlerde 360 derece video ve canlı yayın desteği sunan Facebook, Live 360 servisi ile sunduğu özellikleri birleştiriyor.

Hem canlı yayınlar hem de 360 derece videoların her geçen gün popülerliğini arttırdığını düşünüldüğünde oldukça mantıklı bir adım atan Facebook, bu servis için National Geographic'le de iş birliğine gidiyor. Utah'ta bulunan özel bir tesiste Mars'a gidecek astronotlar için bir araştırma sürdüren National Geographic, araştırma alanından 360 derece canlı yayınlar yapacak.

live-360

Mars koşullarını birebir taklit etmeyi ve astronotların gelecekte yaşayabilecekleri sıkıntıları şimdiden tespit etmeyi amaçlayan National Geographic, Facebook ile yaptığı iş birliği sayesinde bizi de bu yolculuğa davet etmiş oldu. Yayınların 360 derece olması sebebiyle oldukça sürükleyici olacağına vurgu yapan Facebook, ilk yayının yarın National Geographic Facebook sayfasından yapılacağını da iletti.

Özellikle uzay ve Mars'a ilgi duyan Facebook kullanıcılarını oldukça sevindirecek olan Live 360, yayın yapmak isteyen kullanıcıları üzecek gibi görünüyor. Önümüzdeki aylarda sadece belli sayfaların yayın yapmasına olanak sağlayacak olan Live 360, tam tarihi belli olmasa da 2017 içerisinde tüm Facebook üyeleri için kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.