Ankara'da geliştirilen Turn, minimalist bir mobil puzzle oyunu

Ankara'da geliştirilen Turn, minimalist bir mobil puzzle oyunu

Türkiye'de bağımsız oyun geliştiriciler, minimalist puzzle oyunlarını keşfetmeye devam ediyor. Bu kez ODTÜ mezunu iki yazılımcı tarafından geliştirilen yeni bir oyun, bir süredir dikkatleri üzerine çekiyor. Yalnızca iOS için geliştirilen Turn, her aşamada yeni bir beyin egzersizini kimseyle yarışmadan çözerken keyif almanızı sağlıyor.

Turn, parçalardan bütüne ilerlediğiniz bir oyun. Her aşamada verilen parçalardan sonuca ulaşmanızı bekleyen oyunda, aynı parçaları farklı hareket kabiliyetleriyle kullanmanıza izin veriliyor. Parçaları bazı bölümlerde, 45,60 ya da 120 derece çevirerek son şekli elde etmeniz gerekiyor.

ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu Mutlu Oskan ve Adem Kayırcı tarafından geliştirilen oyun, Türkiye ile birlikte tüm App Store'larda yayınlanmış. Henüz oyuncu sayısıyla ilgili verileri paylaşmayan ikili Türkiye'nin ardından en popüler oldukları ülkenin İngiltere olduğunu söylüyor.

Turn, oyun mantalitesi, bu yıl ortasında incelediğimiz ve kendi kategorisinin en iyi yerli örneklerinden biri olan VOI ile benzer bir mantıkta ilerliyor. VOI gibi 0,59 TL'den satılan Turn'ün tasarım ve kullanıcı arayüzü açısından geliştirilmeye açık yönleri var. Buna rağmen oyun, yapımcısı FlatGames'i 2016'nın gelecek vaat eden stüdyolarından biri olarak görmenizi sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.