QNB Finansbank ve CyberSoft'un ortak iştiraki eFinans, 35 milyon e-fatura işlemini geçti

QNB Finansbank ve CyberSoft'un ortak iştiraki eFinans, 35 milyon e-fatura işlemini geçti

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Ekim 2016 verilerine göre Türkiye'de kayıtlı e-fatura mükellefi sayısı 51 bin 862 ve bu sayının 2017'nin ilk çeyreğinde 60 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Son bir yılda iki kattan fazla artan kayıtlı mükellef sayısı kadar, e-fatura şirketlerinin de sayısı artmaya devam ediyor. Bugün mükelleflere hizmet veren kayıtlı entegratör sayısı 60'a yaklaşıyor. Dört büyük bankanın da yer aldığı özel entegratör şirketler arasında bir adım öne çıkan eFinans, alanındaki en büyük üç firma arasında yer aldığını ve bugün 5 bin müşteriye yaklaştığını paylaşıyor.

Türkiye'nin e-fatura sistemine geçtiği 2013'te kurulan eFinans, QNB Finansbank ve CyberSoft'un ortak girişimi. Yaklaşık altı ayda geliştirilen eFinans'ın uygulamaları CyberSoft imzalı; altyapı, güvenlik ve depolama gibi hizmetleriyse yine bir QNB Finansbank iştiraki olan IBTech firması tarafından sağlanıyor. eFinans müşterilerine, e-fatura, e-defter ve e-arşiv faturası uygulamalarında özel servis sağlayıcılık, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve e-ticaret portalı üzerinden bankacılık hizmetleri için online uygulama çözümleri sunuyor.

Sektörde bir muhasebe yazılım veya ERP markasından bağımsız olarak hizmet veren, en büyük entegratör firma olma iddiasındaki eFinans, bu yapısı sayesinde bugüne kadar 130’un üzerinde farklı ERP/muhasebe yazılımıyla entegrasyon sağlamış. Bu sayede bugüne kadar 5 bine yakın müşterisine 7 binden fazla çözüm sattığını açıklayan eFinans sistemi üzerinden geçen e-fatura ve e-arşiv fatura işlemi adedi 35 milyonu geride bıraktı. Şirketin referansları arasında Anadolu Cam'dan Bilkent Üniversitesi'ne, Toyota'dan Ergo'ya, Hotiç'ten Hyundai'ye, Koton'a, Nestle'ye ve Zara'ya kadar onlarca tanınmış marka var.

Türkiye ile birlikte yurt dışında da iş ortaklıkları arayan firma, Avrupa e-Fatura Servis Sağlayıcıları Birliği’nin (EESPA) ilk Türk servis sağlayıcı üyelerinden. EESPA vasıtasıyla 20 Avrupa Birliği üyesi ülkede faaliyet gösteren 70’i aşkın e-fatura servis sağlayıcısı şirketle entegrasyon imkanına kavuşan eFinans sisteminin bunların üçüyle entegrasyonu tamamladığı belirtiliyor.

eFinans, e-dönüşüm sürecinde müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik daha detaylı çözümler sunarak büyümesine devam etmek istiyor. Şirket, 2017’de gelen e-irsaliye gibi kamusal e-dönüşüm ürünlerine ek olarak tüm ürünlerini ‘Finansal’ ve ‘Finansal Olmayan’ şeklinde segmente edecek.

Finansbank, eFinans'la hızla büyüyen e-dönüşüm sektöründen pay alırken aynı zamanda müşterilerine yeni değer teklifleri de sunuyor.  QNB Finansbank, eFinans’tan e-fatura hizmeti alan müşterilerin e-faturalarını teminata alarak cazip faiz oranları ile e-kredi veriyor. e-kredi ürünü, e-fatura kullanan QNB Finansbank müşterileri için yeni bir finansman imkanı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.