Apple, iCloud takvimdeki spam davetlere engel olabilmek için ilk adımı attı

Apple, iCloud takvimdeki spam davetlere engel olabilmek için ilk adımı attı

Apple, iCloud takvimi içerisindeki spam bildirim ve davetleri ortadan kaldırmak için ilk adımı attı. Kısa süre önce karşımıza çıkmaya başlayan spam davetler, özellikle reklam amaçlı kullanılıyordu. Büyük oranda Çin merkezli olan spam davetleri, özellikle tatil sezonunun gelişi ile birlikte hızını arttırmıştı.

Apple ise kısa zaman önce, pek çok iCloud kullanıcısının spam davetlerden şikayetçi olmasının ardından bu sorunu çözmek için bir takım görevlendirdiğini açıklamıştı.

Bugün ise çalışmalar meyvesini verdi. Apple, iCloud web sürümü için Report Junk (Önemsizi bildir) seçeneğini kullanıma sundu. Artık kullanıcılar istenmeyen bir spam daveti aldıklarında Report Junk seçeneğini işaretleyerek bu davetten kurtulabiliyorlar. Report Junk seçeneği işaretlendiğinde spam daveti otomatik olarak takviminizden siliniyor ve gönderici engelleniyor.

icloud-calendar-report-spam-web-screenshot-004

Kullanıcılardan gelen geri bildirimler sayesinde spam daveti gönderenleri tespit etmeyi amaçlayan Apple, sorunu için kesin bir çözüm sunamamış olsa da ilk adımı atmayı başardı. Şirketin spam davetleri tamamen engellemek adına çalışmalarını sürdürdüğü de gelen bilgiler arasında. Report Junk seçeneği, yakın zamanda iOS ve ardından macOS için de kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.