Ücretsiz kitap takası yaptıran Kitap Dostum, Türkiye'nin kitap odaklı sosyal ağı olmak istiyor

Ücretsiz kitap takası yaptıran Kitap Dostum, Türkiye'nin kitap odaklı sosyal ağı olmak istiyor

Kitap dikeyinde yeni bir girişim olan Kitap Dostum (Android, iOS), hem kitapseverlerin kütüphanelerini dijital ortama taşımasına aracılık ediyor hem de kitap takası yapmanın önünü açıyor.

Emre Çeliksoy, Dr. Adem Aydın ve Bahtiyar Adıgüzel tarafından temelleri atılan Kitap Dostum, Ekim ayında Android ve iOS uygulamalarını yayınlayan oldukça yeni bir girişim. Kendini 'sosyal okuma ağı' olarak tanımlıyor ve kitaplar etrafında bir dünya kuruyor. Kitapseverler kitaplar hakkında bilgi edinip, diğer kullanıcı veya topluluklarla etkileşime geçebiliyor. Aynı zamanda kitap takası yaparak farklı kitaplara ücretsiz olarak erişebiliyor.

275 bin kitaplık dijital arşiv

Kocaeli merkezli bir girişim olan Kitap Dostum, kullanıcı kazanımı açısından henüz yolun çok başında. Fakat sunduğu içerikler dikkat çekici; 3500 yayınevi, 77 bin yazar ve 180 bini şu an satışta olan toplam 275 bin kitap verisine erişim sunuyor. Barkod okuyucu özelliğiyle kitapları keşfetmeyi de kolaylaştırıyor.

kitap-dostum

Ücretsiz kitap takası

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini paylaşan Kitap Dostum'un kurucuları, popüler ve yeni çıkmış kitaplardan oluşan her geçen gün kitap sayısı artan gerçek bir kütüphane kurduklarını paylaşıyor. Kitap Dostum kütüphanesiyle yapılan tüm takas işlemleri kitap ve kargo ücreti alınmadan yapılıyor. Söz konusu masraflarsa sponsorlar ve öz sermaye desteğiyle karşılanıyor.

Türkiye’deki tüm kitapseverlerin akıllı telefonlarına girmeyi hedefleyen Kitap Dostum, orta ve uzun vaadede çeşitli gelir modellerini devreye almak niyetinde. O noktaya gelmek için de çeşitli etkinlikler düzenlemeyi ve Türkiye’nin kitap okuma atlasını çıkarmayı hedefliyor.

kitap-dostum-2

Açıkçası Türkiye'de kitap odaklı girişimlerinin çok fazla rağbet görmediğini söyleyebilirim. Fakat bu durumun sonsuza kadar süreceğini de düşünmüyorum. Kitap Dostum bu alanda kendini sürekli yenileyerek faydalı ve popüler bir girişim olabilir. Eğer kitap dünyasına meraklıysanız Kitap Dostum uygulamalarını (Android, iOS) indirerek siz de bu dönüşüme katkı sağlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.