Hollanda merkezli Fitmo, mobil platformlar üzerinde kişisel spor koçluğu hizmeti veriyor

Hollanda merkezli Fitmo, mobil platformlar üzerinde kişisel spor koçluğu hizmeti veriyor

30-45 yaş aralığındaki orta-üst sınıf kesime hitap eden mobil spor platformu Fitmo, sağlıklı olmak ve fit kalmak için spor yapmak isteyen; ancak hem motive olmanın zorluğu hem de işe yarar bilgi edinememe gibi sebeplerle bunu başaramayanların imdadına yetişmek istiyor.

Mobil uygulamalar aracılığıyla 'offline' muadillerine kıyasla uygun fiyatlı kişisel spor koçluğu hizmeti sunan girişim Amsterdam merkezli ve bugüne kadar bir buçuk milyon Euro'nun üzerinde tohum yatırım almış.

Her biri farklı uzmanlık alanlarına sahip olan kişisel spor koçlarıyla, sağlık ya da forma girme/kalma hedefinde olan insanları buluşturan Fitmo; bunu herhangi bir lokasyon kısıtı olmadan yapıyor. Örneğin girişim ülkemizde bugüne kadar herhangi bir pazarlama faaliyeti yürütmeden 300 kullanıcı (indirilme) kazanmış. Tabii bu 300 kişi spor koçlarıyla İngilizce olarak iletişime geçiyor.

Fitmo'da işleyiş ise tahmin edebileceğiniz gibi;Android ya da iOS platformları üzerinden Fitmo'yu indiren kullanıcılar, hedeflerine göre listelenen spor koçlarından birini seçiyor ve kısa bir görüntülü konuşma yapıyor.

fitmo-ekran-goruntusu

Sonrasında öğrencisinin hedeflerini, değerlerini ve karakterini analiz eden spor koçu, kişiselleştirilmiş bir spor programı ve beslenme çizelgesi hazırlıyor. Süreç bundan sonra da öğrenci ve koç arasındaki sürekli iletişim ile ediyor. Ayrıca Fitmo kullanıcıları Jawbone UP, Fitbit ve Runkeeper gibi uygulamaları Fitmo'ya entegre edebiliyor. Fitmo'da ücretlendirme ise yukarıda detaylandırdığımız kişisel spor koçluğu için aylık 12 Euro seviyelerinden başlıyor.

10 bin indirilme, 50 spor koçu

Fitmo ekibinden aldığımız bilgiye göre girişim, şu an 10 bine yakın kullanıcı (toplam üye, satın alma yapanlar değil) ve bu kullanıcılarına hizmet veren 50 tane spor koçuna sahip. 71 farklı ülkeden kullanıcısı bulunan Fitmo'nun en çok etkili olduğu pazar ise kullanıcılarının yüzde 50'sini bulunduran ABD'ymiş. Girişimin büyümek istediği pazarlar ise ABD'nin ardından Hollanda, İngiltere, Kanada ve Avustralya olarak sıralanıyor.

Fitmo'yla ilgili dikkat çeken istatistiklerden birisi de sağlık uygulamalarının ilk 30 gün sonunda kullanım oranı yüzde 2'lere kadar düşerken bu rakamın kişisel spor koçuyla çalışan Fitmo kullanıcılarında yüzde 40'lara kadar çıkması. Hiç kuşku yok ki bu büyük farklılıkta birebir iletişim, sorumluluk algısı ve kişiselleştirmenin etkisi büyük.

Diğer yandan bir pazarlama çalışması olarak kitlesel fonlama kampanyası da başlatan girişim, Olimpiyat altın madalya sahibi atlet Haile Gebrselassie'yle de özel bir iş birliği yapıyormuş.

Yer ve zaman farketmeksizin kişisel spor koçluğu hizmeti alabileceğiniz Avrupa merkezli Fitmo, kendi segmenti için global bir girişim olma niyetinde. Fitmo'yla ilgili gelişmeleri ve olası Türkiye pazarı hamlelerini takip edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.