Apple'ın yeni kampüs inşaatının içinden ilk görüntüler sızdı

Apple'ın yeni kampüs inşaatının içinden ilk görüntüler sızdı

Henüz tamamlanmadan bir fenomen haline gelen Apple Campus 2'nin inşaatı iki yıldan uzun süredir devam ediyor. Steve Jobs imzalı bir proje olan Apple Campus 2'nin inşaatının yükselişinin her aşaması ilgiyle takip ediliyor. İnşaatın iç görüntüleri ise ilk kez basına sızdı.

Apple'ın çalışanlarıyla paylaştığı fotoğrafları sızdıran Fransız Macgeneration'ın haberindeki ilk fotoğraf ana binanın avlusuna camların monte edildiğini gösteriyor. Bu bölümün çalışanlar için bir kafeterya olarak tasarlandığını söyleyen haber, dışarıda devasa yemek yeme alanları olacağını da not ediyor.

apple-campus2

Sütunlar 7.6 metre uzunluğunda 500 kg'lık paslanmaz çelik yüzeylerle kaplanıyor. Her bir sütun için dört adet kaplama kullanılıyor.

capple-campus-23

apple-campus22

Kafeteryanın kapıları baştan sona camdan yapılmış. San Francisco'daki Apple Store kapılarına benzetilen kapılar 10 adet cam parçadan oluşuyor.

apple-campus-24

Apple Campus 2 doğal aydınlatmayı gün ışığından faydalanmasını sağlayan ışıklıklarla sağlıyor. Çatıda 59 noktadaki aşağıdaki resimdekine benzer ışıklıklar bulunuyor.

apple-campus28

apple-campus26

60 inşaat işçisinin 5 aylık çalışması sonucu giriş koridorlarından birinin duvarları özel bir dokumayla kaplanmış.

apple-campus-20

Kampüse binlerce ağaç dikiliyor.

apple-campus-29

apple-campus6

İnşaatın yakında tamamlanması ve Apple'ın Ocak ayı itibariyle Apple Campus 2'ye taşınmaya başlaması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.