Samsung Galaxy S8'de ana menü tuşu olmayacak

Samsung Galaxy S8'de ana menü tuşu olmayacak

Samsung müşterilerine Galaxy Note 7 travmasını unutturmak için çalışmalara devam ediyor. Samsung Galaxy S8'in önümüzdeki yıl tanıtılacağını daha önce doğrulayan Samsung, bu cihazla baştan sona yeni bir tasarım deneyecek.

Bloomberg'in konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haber, Samsung Galaxy S8'in baştan sona yenileneceğine işaret ediyor. Ancak sızan bilgiler çok tanıdık. Habere göre Samsung Galaxy S8'in ön yüzü sadece ekrandan oluşacak. Ana menü tuşunu kaldırmayı planlayan Samsung, bu tuşu ekranın altına saklayacak. Tamamen kenarsız olacak cihaz, böylelikle boyutları değişmese de daha büyük ekrana sahip olacak. OLED ekranın yanlardan da görüntü vermesi bekleniyor.

Samsung Galaxy S8 ile ilgili duyumlar Apple'ın önümüzdeki yıl tanıtması beklenen iPhone 8'den pek farklı değil. Benzer şekilde tuşsuz ve kenarsız olması beklenen iPhone 8'in de OLED ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Apple iPhone'un onuncu yılında; Samsung Note 7 ertesinde önemli bir sınavı yeni ve benzer bir tasarımla aşmaya çalışıyor.

Samsung'un önümüzdeki Mart'ta Galaxy S8'i tanıtması bekleniyor ancak şirketin test süreçlerini daha sıkı tutması ve bu nedenle tanıtımı Nisan'a ertelemesi de muhtemel.

Bu yıl yapay zeka asistanı Viv'i satın alan Samsung'un bu özelliği Galaxy S8'e ekleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.