Google'dan Twitter hack: Emoji chatbot

Daha önce kendi platformlarında yaptığı geliştirmelerle bizleri şaşırtan Google, Twitter'da dikkat çeken bir işe imza attı. Google Haritalar servisiyle entegre olan chatbot, Twitter'da her hangi bir emoji ile Google'ı mention'ladığınızda o emojiyle ilintili en yakın fiziksel adres paylaşımı ile, ve GIF'li olarak, cevap veriyor.

Google'ın hamburger emojisi (🍔) ile tanıttığı servisi 200 farklı emoji ile denemek mümkün. Denediğiniz emojilere ait Google'ın cevaplarını yorum olarak belirtebilirsiniz ;)

Twitter'da şimdiye kadar yapılmış en iyi kampanyalardan biri olmaya aday işin, Google'ın aramalarına yapacağı katkı ise merak konusu. Kesin olan tek şey sizi takip edenlerden gelecek "bu nedir?" soruları İlerleyen süreçte ne kadar emoji paylaşıldığına dair detaylı bilgiyi de sizlere aktaracağız. "Ben denemem ama Google'ın cevaplarını da merak ediyorum" diyenler için Google'ın verdiği cevaplardan örnekler:

Google her emojiyi henüz cevaplayamıyor, cevapsız bıraktıklarına örneklerden bir kısmı yakında geliştirilecek görünüyor, diğer bölümünü ise Google anlamsız buluyor:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.