Türkiye, Investing.com'un en çok kullanıldığı üç ülkeden biri

Türkiye, Investing.com'un en çok kullanıldığı üç ülkeden biri

Dünyanın en popüler finans uygulamalarından Investing.com'un Kurucusu ve CEO'su Dror Efrat Webrazzi Finansal Servisler'16'da ağırladığımız isimler arasındaydı. Investing.com'un masaüstünden hızla mobil öncelikli hale gelme sürecine dair çarpıcı rakamlar paylaşan Efrat, uygulamanın geleceği ve gelir yaratma planlarını paylaştı.

İlk yayınına 2007 yılında, Investing.com adresinden başlayan platform, bugün aralarında Türkçe'nin olduğu farklı dillerde yayın yapan 23 edisyona sahip. Dünya çapında en popüler 30 websitesinden biri olan Investing.com'un aylık tekil ziyaretçi sayısı bugün 7,5 milyona çıkmış durumda.

Büyük bir içerik platformu olarak hizmet veren Investing.com, bugün dünya çapında ülkelere göre makroekonomik veriler, finansal gündem ve forex gibi içerikleri gerçek zamanlı olarak kullanıcılarına sunuyor.  Trafiğinin yüzde 10'unu sitedeki bu içeriklere yöneldiğini söyleyen Efrat, Investing.com'un bu sayede reklamlar geliri elde ettiğini de söyledi. İçeriklerle birlikte sunduğu araçları daha fazla öne çıkarmak isteyen Investing.com, burada mobil öncelikli hale gelmesinin avantajını kullanacak.

Türkiye mobil kullanımda ilk üçte 

Efrat'ın açıklamalarına göre, Investing.com'un masaüstündeki günlük kullanıcı sayısı açısından en popüler olduğu ülkeler açısından Türkiye 4'üncü ya da 5'inci sırada yer alıyor. Ancak söz konusu mobil olduğunda Türkiye günlük kullanıcı sayısı sıralamasında birinci, ikinci ya da üçüncü sıraya kadar çıkıyor. İlk üçte istikrarlı olarak yer alan ülkeler Türkiye ile birlikte Rusya ve Hindistan. Son dönemde Türk Lirası'nın kırdığı tarihi rekorlara bağlı olarak Türkiye'den kullanıcıların Investing.com'a ilgisi de artıyor.

Türkiye'deki bankalar, aracılık hizmeti veren broker'lar ve yatırım şirketleri gibi kurumsal kullanıcılarının finansal işlemlerinin yüzde 60'ını mobilden yapıyor.  Investing.com'a yapılan yeni kayıtların yüzde 55'inin mobilden yapıldığını söyleyen Efrat, dönüşümün hızını inanılmaz olarak niteliyor.

Investing.com'un gelir yaratma yönünden bahseden Efrat, bankalara ve broker'lara yönelik white label çözümler sağlama planlarından bahsetti. Halen İspanya'da Santander'in sadece online, küresel ve şubesiz bankacılık servisi sunmayı hedefleyen bir alt markasıyla birlikte çalışmalara başlayan Investing.com, sunduüu altyapı sayesinde kullanıcılarını banka hesaplarıyla bağlantılı hale getirebiliyor. Bu sayede tek tıkla işlem yapmak Investing.com üzerinden mümkün hale geliyor. Bankalar Investing.com sayesinde müşterilerle daha yakın iletişim kurması da sağlanıyor.

Investing.com'un içeriklerle birlikte, mobilde öne çıkarmak istediği araçların başında bildirimler geliyor. Kullanıcıların takip ettikleri varlık ve enstrümanlarla ilgili spesifik bildirimler oluşturmasını sağlayan Investing.com, bireysel ve kurumsal kullanıcıların finans dünyasıyla ilgili aradığı her şeyi bulmalarını sağlayacak bir platform haline gelmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.