iyzico üzerinden gerçekleşen işlem hacmi 1,5 milyar TL'yi geçti

iyzico üzerinden gerçekleşen işlem hacmi 1,5 milyar TL'yi geçti

Türkiye'nin en yenilikçi ödeme sistemlerinden iyzico'nun COO'su Orkun Saitoğlu Webrazzi Finansal Servisler'16'da iyzico'nun performansına dair güncel rakamlar paylaştı. 2016 yılında 8 bin 500 üye iş yerine ulaşan iyzico'nun altyapısı üzerinden gerçekleşen işlem hacmi de 1,5 milyar TL'yi geçti.

iyzico'nun ana odağı satış ya da pazarlama değil; teknoloji üretimi

iyzico'nun ödeme sistemlerinin evrimi sürecinde gelişimine dair bir sunum yapan Saitoğlu, Türkiye'de teknoloji üretmeye odaklandı. Bu bağlamda örnek teşkil eden girişimlerden biri olan iyzico'nun çalışanlarının yüzde 40'ını teknik ekibin oluşturduğunu ve bugün 32 kişilik bir mühendislik ekibiyle çalıştıklarını söyledi. "Siz teknoloji ürettikçe, bunun pazarlaması ve satışı kolaylaşıyor" diyen Saitloğlu, iyzico'nun ana odağının teknoloji geliştirmek olduğunu vurguladı.

Bu odak iyzico'nun gerek yurt dışından Türkiye pazarına giriş yapan şirketlere gerek yerli teknoloji girişimlerine küresel standartlarda hizmet vermesini sağlıyor. Geçtiğimiz ay 500 yeni üye iş yeri kazanan iyzico, dünya çapında pazar yerlerinin yükselişini de avantaja çeviriyor. iyzico'nun bugün 150 bin üye iş yeri tipi pazar yeri platformuna ulaştığını paylaşıyor Saitoğlu.

Küresel ödeme sistemleri pazarındaki son trendlerden biri de yeni pazarlar arayışı ve iyzico, geçtiğimiz Şubat'ta İran'a açılan ilk ödeme sistemi olmasıyla adından söz ettirmişti. İranlı müşterilerin bugün AtlasJet uçak biletlerini alıp, Modanisa'dan alışveriş yapabildiklerini söyleyen Saitoğlu, farklı şirketlerin bu pazara açılmasına destek olacaklarını paylaştı.

iyzico üye iş yerlerinin bugüne kadar 170 ülkeden ödeme aldığını not eden Saitoğlu, Türkiye'nin mobil işlem hacminin yükselişe geçeceği beklentisini de paylaştı. Kapgel ve Zebramo gibi sadece mobil girişimlerin bu yönde bir işaret olarak görülmesi mümkün. Bu girişimlerle birlikte Türkiye'de son üç senede yatırım alan teknoloji girişimlerinin yüzde 90'ı iyzico ile çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.