Akakçe, kolay sipariş sistemi ile fark yaratacak

Akakçe, kolay sipariş sistemi ile fark yaratacak

Webrazzi Finansal Servisler 2016 konferansına katılan, fiyat arama motoru ve internet alışveriş rehberi olan Akakçe kurucu ortağı Koray Karataş, platformda bugüne kadar toplamda 500'den fazla marka listelendiğini, bu sayıyı artırmaları gerektiğini paylaştı.

Yurtdışındaki en küçük muadillerinin bile 10 binlere varan marka sayılarına ulaştığını söyleyen Karataş, her ay 500'den fazla başvuru olduğunu, ancak bunlardan sadece 20'sinin kriterlerine uygun olduğunu belirtti. Nitelikli perakendecilerin e-ticarete geçişinin sıkıntılı olduğunu söyleyen Karataş, katılımı ülke olarak arttırmamız gerektiğini vurguladı.

akakcekaratas

Bu durumun fırsatlar oluşturduğunu ve perakendecilerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini belirten Karataş, iki yol ile e-ticarete girmenin mümkün olduğunu iletti. Bu yollardan ilki pazar yeri çözümleri: N11 ve Hepsiburada gibi pazar yerlerine katılarak e-ticarete atılmak mümkün.

İkinci yol ise firmanın kendi internet sitesi arayıcılığı ile e-ticarete geçiş yapması. Karataş, firmaların bilinirliğini ve kalitesini iyi yansıtamadıkları için pazar yeri çözümlerine sıcak bakmadığını da iletti. Nitelikli perakendecilerin E-ticarete katılımı için daha fazla kafa yormaları gerektiğini söyleyen Karataş, Akakçe'nin kolay sipariş özelliğinden bahsetti.

Perakendecilerin e-ticarete geçişini kolaylaştırmak adına çalışamalar yapıldığından bahseden Karataş, ödeme yöntemini seçen firmalar için altyapı ve trafik hizmeti sunacaklarını açıkladı.

Akakçe tarafından sunulan kolay sipariş özelliği ile oldukça basit bir e-ticaret deneyimi vadeden Akakçe, ödeme sistemini alan şirketlere 24 saat içerisinde ürünlerini satış imkanı sunacak. Halen deneme aşamasında olan kolay sipariş sistemiyle binlerce alışveriş yapıldığından söz eden Karataş, mobil taraftada kanallarınızı hızlandıracaklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.