Apple Watch satışları yüzde 71 düştü

Giyilebilir teknoloji pazarının mihenk taşlarından biri olan Apple Watch, istenen satış rakamlarını yakalayamıyor. IDC tarafından yayınlanan 3. çeyrek raporuna göre özellikle spor tabanlı akıllı bileklikleri ile tanıdığımız Fitbit, giyilebilir teknoloji alanında liderliği elinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz yıl 3. çeyrek döneminde 3.9 milyon Apple Watch satmayı başaran Apple, bu yıl ise yüzde 71 oranında düşüş yaşadı. 2016'nın 3. çeyreğinde sadece 1.1 milyon Apple Watch satabilen şirket, pazar payının sadece yüzde 4.9'unu elinde bulunduruyor. Yayınlanan rapora göre dördüncü sırada olan Apple Watch, FitbitXiaomi ve Garmin markalı saatlerin gerisinde yer alıyor. Listenin son sırasında ise Samsung yer alıyor.

screen-shot-2016-12-05-at-90131-am

Pazar payının yüzde 23'ünü elinde bulunduran Fitbit, geçtiğimiz 3. çeyrekte 5.3 milyon cihaz satışı yapmayı başardı. Blaze, Alta, Flex 2 ve Charge 2 gibi yeni modeller de tanıtan firma, giyilebilir teknoloji pazarının liderliğini kimselere kaptırmayacak gibi görünüyor.

Özellikle uygun fiyatlı Mi Band ailesi dikkatleri çeken Xiaomi, 3.8 milyon cihaz satarak pazarın yüzde 16.5'ini elinde bulunduruyor. Xiaomi ardından 3. sırada yer alan Garmin ise 2016'nın 3. çeyreğinde 1.3 milyon satış yapmayı başardı. Listenin son sırasında bulunan Samsung ise 1 milyonluk satış adedi ile karşımıza çıkıyor.

Yayınlanan listede geriye giden tek firma olan Apple, düşüşü durdurmak için 4.çeyreğe bel bağlamış durumda. Apple Watch Series 2 modelinin 3. çeyreğin sonu olan Eylül ayında karşımıza çıkması da bu düşüşün önemli nedenlerinden. Rakamlarda büyük bir düşüş olsa da Tim Cook, Apple Watch satışlarından memnun görünüyor. Tatil sezonunun başlaması ile birlikte Apple Watch tarihinin en başarılı satış grafiğinin yakalandığını belirten Cook, Noel ve yılbaşı alışverişlerine güveniyor.

Listede Android Wear namına herhangi bir firma olmaması da Google'ın akıllı saat konusunda ne kadar geride kaldığını gösteriyor. Yayınlanan IDC raporu ile uygun fiyatlı aktivite takibi tabanlı ürünlerin oldukça rağbet gördüğünü ve başarılı satış rakamlarına ulaşabildiklerini de görmüş olduk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.