Türkiye'de 150 tasarımcıyı geçen Hipicon, yerli tasarım e-ihracatına Almanya ile başladı

Türkiye'de 150 tasarımcıyı geçen Hipicon, yerli tasarım e-ihracatına Almanya ile başladı

Hipicon, e-ticaret mağazasıyla yaklaşık 2,5 yıldır Türkiye'de moda ve endüstriyel ürün tasarımcılarını müşterilerle buluşturuyor. Bugüne kadar 150'den fazla yerli tasarımcıya ulaştığını açıklayan Hipicon, önümüzdeki üç yıl içinde on ülkede satış yapar hale gelmeyi hedefliyor. Almanya açılımıyla ilk adımı atan girişim, yerli tasarımcıları küresel pazara açmak gibi önemli bir de misyon üstleniyor.

Hipicon, hip ve ikonik tasarımları bir araya getiren, küresel bir keşif ve alışveriş platformu olarak tanımlanıyor. Tasarım ürünlerle birlikte seçili markalara da yer veren e-ticaret sitesinde mobilyadan aksesuara, takıdan giyime, ofis gereçlerinden bisiklete kadar geniş yelpazede ürünler bulunabiliyor. 2014'te küçük bir ekiple başlayan Hipicon'un kurucusu Mertcan Özen ve projeyi bugün de tek başına yönetiyor. Türkiye’den 150’den fazla tasarımcı ile çalıştıkları bilgisini veren Mertcan, yurt dışından da distribütör oldukları markalarla tedarikçi sayısının 170'e kadar çıktığını söylüyor.

hipicon-de

Hipicon, bu sayede dünyadaki tasarımcıların da Türkiye’ye giriş kapısı olmayı hedefliyor. Hipicon'un çalıştığı marka ve tasarımcılar arasında Yasemin Özeri, Hasan Koca, fjallraven, Void Watches, Yorstruly, Add Tension,  Marble&Co, Fauv Studio, Lorena, Gruff, Sakin Leather, Projects Watches, Midori, Rains, Boho Vesper,  Tukutukum, Oh Saven Day, Maia Kaja, Gege, Yuka gibi birçok isim var. Hipicon'un bizimle paylaştığı verilere göre, sitenin alışverişlerde sepet ortalaması yaklaşık 300-400 TL.

Küresel hedefli bir girişim olarak kurulan Hipicon, tasarım markalarla müşteriyi buluşturan uluslararası bir e-ticaret mağazası haline gelmek istiyor. Bu yönde ilk adımı Berlin ofisini açarak atan girişim, de.hipicon.com adresinden Almanya'daki müşterilerine ulaşıyor. Bu açılımın önümüzdeki üç yıl içinde on pazarla devam etmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.