Borusan Holding, Elektronik Taşımacılık Ağı ile yıl sonunda 15 milyon dolar ciro hedefliyor

Borusan Holding, Elektronik Taşımacılık Ağı ile yıl sonunda 15 milyon dolar ciro hedefliyor

Borusan Holding, Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA) ile 2012 yılında yeni bir açılım yapmış ve taşımacılık sektörüne dinamizm getirmişti. Aldığımız yeni bilgiler eTA'nın bu dikeyde emin adımlarla yürüdüğünü gösteriyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse eTA, kamyon ve tır şoförlerine sürekli iş fırsatları ve KOBİ’lere de maliyet avantajı olarak sunan bir altyapı sunuyor. Taşıma ihtiyacı olan KOBİ'ler dinamik fiyatlama alt yapısı ile desteklenmiş web sitesi üzerinden aradığı sonuca kolayca ulaşabiliyor. eTA, sigortalı ve 7/24 izlenebilen bir nakliye hizmetiyle hizmet alma konusundaki sıkıntıları da gidermeyi hedefliyor. Sürücüler eTA mobil uygulamasıyla daha yoldayken bir sonraki işlerini bulup planlama yapabiliyor.

50 bine yakın kamyoncu, 6 binden fazla KOBİ

eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik'ten aldığımız bilgilere göre eTA'nın şu an için 48 bin kamyoncu üyesi bulunuyor. Taşımacılık sektöründe 300 bin ticari aracın yanı sıra 60 bin civarı da yük ihtiyacı olan KOBİ olduğunu söyleyen Hamdi Erçelik, 6 bin 800'den fazla yük sahibi KOBİ’ye hizmet verdiklerini paylaşıyor ve eTA'nın bu iki kanadı birlikte genişletmek istediğini söylüyor.

elektronik-tasimacilik-agi-borusan

“Aylık ortalama yüzde 15 büyüyoruz”

Türkiye’nin nakliye anlamında çok büyük bir pazar olduğunu söyleyen Hamdi Erçelik, “800 bin araç parkı olan bir ülkeyiz. Bu araçların 300 bini ticari faaliyet yapıyor. Rakamlar bize sektörün önünün ne kadar açık olduğunu gösteriyor” diyor ve şunları ekliyor; "Şu anda eTA olarak günlük 200 araç çıkışı yapıyoruz. Hedefimiz günlük 500 ile 1000 araç çıkışına ulaşmak. Bu yıl sonu için 15 milyon dolar ciro öngörüyoruz. Bu rakam geçen yılki ciromuzun neredeyse 3 katı kadar ve aylık yüzde 15 büyüme hedefimizin tutacağı ile ilgili de bize olumlu sinyaller alıyoruz.”.

11 şehirde etkinlikler düzenlendi

Borusan Holding'in lojistik sektöründeki deneyiminden ve gücünden faydalanan eTA, aldığımız bilgilere göre çeşitli etkinliklerle etki alanını genişletmeye de çalışıyor. 11 Şehir ve 12 farklı noktada düzenlenen “Yol Arkadaşım eTA” etkinlikleri bunun bariz bir örneği. Bu etkinliklerle 4 bin kamyon ve tır şoförüne ulaşan eTA, bir yandan da içerisinde yarışmaların yer aldığı spor eğitmenlerini de içeren çeşitli aktiviteler gerçekleştirmiş.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de taşımacılık sektörü oldukça büyük ve teknolojinin henüz tam olarak dokunmadığı bir alan. Önümüzdeki yıllarda bu alandaki dönüşümün daha hızlı olacağını söyleyebilirim. Sürücüsüz tırlar ve kamyonlar hayatımıza girdiğinde ise sektör için yeni bir çağa adım atmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.