Xiaomi telefon satışından kâr elde edemediğini açıkladı

Xiaomi telefon satışından kâr elde edemediğini açıkladı

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, 2014 yılında aldığı yatırımla birlikte aldığı değerlemesini tam 46 milyar dolara yükseltmişti. Xiaomi'nin üst düzey yöneticisi ve eski Android yöneticilerinden Hugo Barra, Reuters'e verdiği röportajda şirket için akıllı telefon donanım satışlarından kâr elde edemediklerini açıkladı.

Xiaomi pazara yaptığı hızlı girişle birlikte, drone, akıllı bileklik gibi giyilebilir teknoloji ürünleri ve aksiyon kamerası gibi ürünler üretmişti. İçerisinde bulunduğumuz 2016 yılının ikinci çeyreğinden itibaren kötü haberler vermeye zaten başlayan Xiaomi, son çeyrekten üst düzey yöneticisinden gelen bu açıklamayla birlikte biraz da umutsuz bir tablo çizmiş oldu.

IDC'nin yayınladığı bir rapora göre, dünya genelinde akıllı telefon satışları yüzde 12 oranında düştü, Çin'denki üçüncü çeyrekte yaşanan düşün ise yüzde 45 oranında oldu. Kısacası Çin pazarında yeni telefon almaya yönelik eğilim de düşüyor. Xiaomi, bir halka arz ya da yeni tur yatırım düşünmediğini de belirtirken bu şekilde yola devam edeceklerini ve kârsız da olsa akıllı telefon pazarından çekilmeyeceklerini gösteriyor gibi gözüküyor. Hatta Xiaomi, ilk kez katılacağı Ocak ayının hemen başında düzenlenecek olan CES 2017 fuarında yeni ürünlerini tanıtacağının müjdesini de şimdiden verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.