Brexit kararı sonrası girişimci vizesi başvuruları tavan yaptı

Brexit kararı sonrası girişimci vizesi başvuruları tavan yaptı

Avrupa Birliği'nden ayrılma hazırlıkları yapan Birleşik Krallık'ın girişimcilik anlamında darbe yediği bir süredir tartışmalı konular arasında. Brexit'in bu konudaki etkisi halen net şekilde ölçülebilmiş değil ve çeşitli olumsuz haberler de geliyor. Fakat Birleşik Krallık'ta özel vizelerle ilgilenen birimi girişimcilik vizesine yapılan başvuru sayısının ciddi şekilde arttığını açıkladı.

Tech City UK kurumunun paylaştığı bilgilere göre geçtiğimiz Nisan ayından bu yana girişimcilik vizesi için 200'den fazla başvuru yapılmış. Referandum sonrası artışa geçen başvuruların sayısı kulağa az gelse de geçen yıl aynı dönemde yapılan başvuru sayısının 20'nin altında olduğu paylaşılıyor. Yani başvuruların Brexit'e bağlı olarak ne denli arttığı açıkça görülüyor.

The Telegraph'ın haberine göre Londra hükümeti, 'Tech Nation' stratejisiyle AB üyesi olmayan 200 girişimciyi ülkeye çekmeyi hedeflemiş ancak 2014 yılında Tech City adlı kuruma verilen bu imkan oldukça az başvuru almış. Başvuruların sonradan arttığını paylaşan Tech City UK CEO'su Gerard Grech, Nisan ayından sonra gelen 200 başvuruyla Kasım ayında rekor sayıda başvuru alındığını ve bundan memnun olduklarını paylaşıyor.

Gerard Grech, önümüzdeki Nisan ayında mevcut kontenjanı doldurabileceklerini söylüyor ve sınıra yaklaşmaları halinde hükümetten yeni kontenjan açılmasını isteyeceklerini paylaşıyor. Paylaşılan bilgilere göre Birleşik Krallık'a en çok başvuru sırasıyla ABD, Hindistan ve Nijerya'dan geliyor. Başvurularında yüzde 72'sini erkekler ve yüzde 28'ini kadınlar oluşturuyor.

Bildiğiniz gibi Berlin, genel manada girişimcilerin ilgisini çekmesinin yanında Brexit sonrasında da girişimcilere özel ilgi gösteriyor. Keza Niklas Zennström de Avrupa'nın Brexit’e rağmen girişimcilik merkezi olacağından şüphe duymadığını paylaşmıştı. Avrupa'nın kendi içindeki bu girişimci kapma yarışı kime yarayacak dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.