Bir Windows klasiği Solitaire 25 yıl sonra iOS ve Android'de

Bir Windows klasiği Solitaire 25 yıl sonra iOS ve Android'de

PC kullanan hemen herkes Solitaire oynamıştır. Microsoft'un yaklaşık 25 yıldır piyasada olan Windows klasiği, ilk kez Windows platformunun dışına çıkıyor. Microsoft, son dönemde takip ettiği çoklu platform desteği stratejisi kapsamında Solitaire Collection'ı iOS ve Android'e getiriyor.

iPhone, iPad ve Android tabanlı mobil cihazlar için ücretsiz sunulan Solitaire Collection içinde Klondike, Spider, FreeCell, Pyramid ve Tripeaks gibi popüler oyunlar var. Microsoft freemium modelle sunduğu koleksiyonun aylık 1.99 dolardan premium versiyonunu da satıyor. Bu versiyonda reklamlar yok ve kullanıcılar, günlük meydan okumalara katılıp, daha yüksek ödüller kazanabiliyor. Koleksiyon XBox'tan da oynanabiliyor.

Microsoft'un bugün itibariyle Windows 8 ve Windows 10'daki oyuncu sayısı 119 milyon olan Solitaire klasiğini iOS ve Android'e getirmesi, elbette oyunun büyümesine katkı sağlayacak. Ancak bundan daha önemlisi Solitaire bir masaüstü klasiği olmasıyla, Microsoft'un büyük bir dönüşümden sonra kurguladığı "platform bağımsız" uygulamalar stratejisinin sembollerinden biri haline gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.