Apple, kablosuz ağ yönlendiricisi üretme işinden çekilebilir

Apple, kablosuz ağ yönlendiricisi üretme işinden çekilebilir

Steve Jobs sonrası bir türlü beklenen yenilikçiliği gösteremediği eleştirilerine maruz kalan Apple, Bloomberg'in haberine göre kablosuz ağ yönlendiricisi (wifi router) geliştirme işinden çıkacak. İlk kez 1999'da kablosuz ağ yönlendiricisi geliştirmeye başlayan Apple, bu dikeydeki (AirPort Express, AirPort Extreme, AirPort Time Capsule) cihaz üretimini durduracak ve bir bakıma ağırlıklardan kurtulacak. Gelen bilgilere göre bu birimde çalışan ekip dağıtılmış ve diğer projelere dahil edilmiş bile. Fakat söz konusu ekibin kaç kişiden oluştuğu konusu bilinmiyor.

Apple'ın bu ürün dikeyini bırakarak diğer işlere odaklanmak istediği malum. Zira bu kategorinin ne kadar karlı olduğu bir yana, Apple'ı çok fazla öne çıkaran bir ürün kategorisi olmadığını da söylemek lazım. Diğer yandan Google bu alanda Google Wifi ile atak yapıyor ama Apple'ın bu geri çekilmeyi farklı teknolojilerle doldurmak isteyeceğini de düşünebiliriz.

Özellikle son dönemdeki ev içi asistan rekabetinde Apple'ın yeni bir ürünle bu boşluğu kapatması mümkün. Amazon Echo ve Google Home bu konuda ilk ürünler olsa da Apple, ev içindeki cihaz kalabalığını azaltarak bu işi yeni bir şekilde çözmeyi planlamış olabilir. Yani AirPort ürün özelliklerine sahip ve Siri temelli yeni bir ev içi akıllı asistan ile karşılaşabiliriz.

Şimdilik Apple'dan resmi bir açıklama yok ancak önümüzdeki dönemde yeni bilgiler çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.