Pürüzlü Mükemmellik: İş dünyasındaki pürüzlerle iyi geçinmenin yolları [Kitap]

Pürüzlü Mükemmellik: İş dünyasındaki pürüzlerle iyi geçinmenin yolları [Kitap]

Türkiye'de özellikle dijital iş dünyasına dönük kitap sayısı oldukça az. Kullanıcı deneyimi ve dijital pazarlama uzmanı Mehmet Doğan ile finansal analiz uzmanı Yiğit Ahmet Kurt bu boşluğu biraz olsun Pürüzlü Mükemmellik kitapla kapatmak istiyor. Pürüzlü Mükemmellik, iş yapış tarzımızdaki pürüzleri nasıl sorunsuz hale getirebileceğimizi yerli yazarların dilinden anlatıyor.

Kitap iş dünyasında 'friksiyon' yani sürtünme etkisini odak noktasına alıyor ve olumsuz gözüken bu etkinin aslında olumlu bir tarafı olduğunu da anlatmaya çalışıyor. Bütün pürüzleri ortadan kaldırmayı değil, kötü olanları yok edip, iyi olanları 'bile bile' sürece dahil etmek gerektiğine okuyucu ikna etmeye çalışıyor. Yazarlar işte bu düzene 'Pürüzlü Mükemmellik' adını veriyor.

Yukarıda da paylaştığım gibi kitabın yazarları dijital pazarlama ve finans sektörüne yıllarına vermiş profesyoneller. Dolayısıyla kitapta Webrazzi okuyucularını yakalayacak dijital dünyadan örneklere; NetflixBejeweled Blitz, Evernote gibi ürün isimlerine rastlamak pekâla mümkün.

Friksiyonomi ve sonrası...

Başlangıçta kavramsal bir giriş yapan (mesela kendi türettikleri 'friksiyonomi' kavramını açıklıyorlar) yazarlar, devam eden bölümlerde friksiyondan faydalanarak neler yapılabileceğini (kaliteli bir deneyim ve aktif tüketici grubu oluşturmak; yenilikçi düşünce sürecini ve inovasyonu hızlandırmak; pazarlamamanın parçası olmak) farklı başlıklar altında anlatmaya çalışıyor.

Pürüzlük Mükemmelik'in tamamen bir iş dünyası kitabı olmadığını da söylemem lazım. Zira karşımıza çıkan 'pürüzler' sadece iş dünyasıyla sınırlı kalmıyor, kalsa dahi normal yaşantımızı bir şekilde etkiliyor. Dolayısıyla yazarlar iş dünyasından normal yaşam döngümüze de geçiş yaparak her alanda pürüzlerle barışık olmamız gerektiğini ve bunu nasıl yapabileceğimizi anlatıyor.

Mediacat Yayıncılık'tan çıkan Pürüzlü Mükemellik'i e-ticaret sitelerinden veya kitapçılardan satın alabilir; işinizdeki ve hayatınızdaki pürüzlere farklı bir gözle bakmayı deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.