Hissedarlar Musk'a arka çıktı, Tesla'nın dev SolarCity satın alması onaylandı

Hissedarlar Musk'a arka çıktı, Tesla'nın dev SolarCity satın alması onaylandı

Tesla ve SolarCity arasındaki dev birleşme hissedarlarca da onaylandı. Tesla ve SolarCity'nin hissedarları yapılan oylamada, Tesla'nın 2.3 milyar dolara SolarCity'i satın alma teklifini onayladı. Bu onay, hissedarların Tesla'nın patronu Elon Musk'a verdiği bir güvenoyu anlamına da geliyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında SolarCity için 2.8 milyar dolarlık teklif veren Tesla, yapılan müzakereler sonunda SolarCity için 2.3 milyar dolar ödeyecek. Tesla'nın hissedarlarının yüzde 85'i satın almadan taraf olmuş. Kısacası hissedarlar arasında satın almayı istemeyen hissedarlar da bulunuyor. Bununla birlikte analistler de genelde bu birleşmenin başarılı sonuçlar ortaya çıkartacağı görüşünde birleşirken, bazı analistler birleşme konusunda bu kadar olumlu değil.

Tesla ve SolarCity'nin çoğunluk hisselerinin sahibi Elon Musk Tesla'nın CEO'su olarak görev alırken, kuzeni Lyndon Rive da SolarCity'nin CEO'su olarak çalışıyor. Bildiğiniz gibi Tesla son ürün tanıtımlarında yarattığı enerji ekosistemini gözler önüne sermişti ve zaten SolarCity ile her hâlükârda bir işbirliği yapacağının sinyallerini vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.