BooktheBoat.com 42 milyar dolarlık bir pazarda geniş portföyüyle dikkat çekiyor

BooktheBoat.com 42 milyar dolarlık bir pazarda geniş portföyüyle dikkat çekiyor

Yat kiralayarak tatil yapmak genele malolmuş bir ihtiyaç değil ancak Booktheboat.com bu konuda oldukça geniş bir yat ve marina portföyü sunuyor.

2015 yılının Haziran ayında hizmet vermeye başlayan Book the Boat, Barış Selamioğlu tarafından hayata geçirilen bir girişim. Dünya üzerinde 14.250 tekneyi (800'ü Türkiye’de) 681 farklı marina üzerinden kiralıyor ve hem Türkçe hem de İngilizce dil seçeneğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Günlük 1.500- 2.000 tekil kişinin ziyaret ettiği Booktheboat.com, şimdiye dek 13 bin denizci üyeyi kayıt altına almış ve bu sayıyı daha da artırmaya çalışıyor. Ziyaretçiler 4 farklı tekne kategorisinde (Motoryat, Gulet, Katamaran, Yelkenli) kaptanlı ve kaptansız (bareboat) olarak kiralama yapabiliyor. Ödemeyi de kredi kartı, mail order veya banka havalesiyle yapabiliyor.

booktheboat-com

42 milyar dolarlık pazar

Barış Selamioğlu, ülkemizdeki tatsız turizm gelişmelerine rağmen geçen yıla göre satışların 6 kat arttığını ve Avrupa/Amerika pazarında daha etkin büyümek istediklerini paylaşıyor. Dünya genelinde 'yat charter' hizmeti veren 1 milyon kayıtlı tekne olduğunu ve pazar büyüklüğünün 42 milyar dolar olduğunu da ekliyor.

Açıkçası Booktheboat.com'un kabaca yolunun açık olduğunu söylemek mümkün. Detaylara inildiğinde ise bir kaç avantajı daha olduğunu belirtmekte fayda var. Bunlardan ilki Barış Selamioğlu'nun 2012 yılında kurduğu yat ve tekne satışı yapan Yatvitrini.com. İkincisi ekipteki herkesin milli yelkencilikten veya denizcilikten geliyor olması. Üçüncüsü de yat kiralamanın yeni bir tatil alternatifi olması. Zira Selamioğlu'na göre Türkiye’de bu alternatif çok yeni bir tatil tecrübesi ve artık otel fiyatlarıyla teknede tatil deneyimi mukayese edilir duruma gelmiş durumda. Diğer yandan BooktheBoat'un halen mobil uygulamalarını geliştirmemiş olmasını bir eksiklik olarak görebiliriz.

Bu sektörün internet girişimcileri için saklı bir hazine olduğunu söylemek yanlış olmaz ama büyük pazarlarda küresel pazar rekabetinin çetin geçtiğini de eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.