Apple'dan kuşe kağıda basılı 300 dolarlık ürün kataloğu

Apple'dan kuşe kağıda basılı 300 dolarlık ürün kataloğu

Apple'ın kuşe kağıda basılı ürün katalogu için ne kadar para öderdiniz? Açıkçası cevabınız Apple'ı pek bağlamıyor. Şirketin, bugün yaptığı yazılı bir açıklamayla paylaştığı ürün katalog kitabı 200 dolardan başlayan fiyatlarla ABD'de satışa sunuluyor.

Kitabın adı, Apple'ın tüm ürünlerinde imzası haline gelen: Designed by Apple in California. Bu isimlendirmenin mütevazi mi yoksa biraz narsist mi olduğuna karar vermek size kalıyor...  Apple'ın Steve Jobs'ın anısına adadığı kitap, şirketin yaratıcılığını ortaya koyarak son 20 yılda tasarladığı ürünleri bir araya getiriyor. 450 Apple ürününü sıralayan kitapta 1998'de tasarlanan iMac'ten 2015'te piyasaya sunulan Apple Pencil'a Apple'ın tasarım yolculuğunu takip edebiliyorsunuz. Apple, tasarım ekibinin bu süreçte hangi materyal ve teknikleri kullandığını da paylaşıyor. Apple CDO'su Jony Ive, basın açıklamasında kitabın Apple ürünlerinin neden ve nasıl var olduklarını aydınlatmasını ve tüm disiplinlerden tasarım öğrencilerine bir kaynak oluşturmasını umduklarını söylüyor.

designed-by-apple-in-california-4

Apple, Designed by Apple'ı bir referans kitabı olarak konumlandırmak istiyor. Apple, kendisine yakışır şekilde kitabı iki boy seçeneğiyle sunuyor: Kitabın küçük boyu ABD'de 199 dolar; büyük boyu ise 299 dolardan satılıyor. Kitabı kimin satın alacağıyla ilgili endişeleniyorsanız, özellikle tasarım ofislerinin bekleme odalarındaki büyük sehpalara çok yakışabilir. Burada tesadüfen bekleyen biriyseniz Designed by Apple in California'nın birkaç sayfasını çevirdikten sonra akıllı telefonunuza dönmenizse kuvvetle muhtemel.

Apple, Designed by Apple'ı ABD ile birlikte yarından itibaren Avustralya, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Kore, Tayvan ve Birleşik Krallık'ta satışa sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.