Samsung, bağlantılı otomobil çözümleri sunan Harman'ı 8 milyar dolara satın alıyor

Samsung, bağlantılı otomobil çözümleri sunan Harman'ı 8 milyar dolara satın alıyor

Samsung, Nesnelerin İnterneti (IoT) alanındaki gelişmekte olan teknolojilere biraz geç başlamış olabilir ancak Güney Koreli şirket, arayı kısa sürede kapatacak gibi görünüyor. Samsung'un endüstrideki önemli oyuncuları satın alarak hızla giriş yaptığı alanlardan biri de bugün itibariyle bağlantılı otomobiller oldu. Bu alanın önde gelen şirketlerinden Harman International Industries'i satın alacağını duyuran Samsung, Harman için tamamı nakit 8 milyar dolar ödüyor.

Samsung'un bugün yaptığı yazılı açıklamayla kesinleşen satın alma, şirketin kendi otomotiv platformunu büyütmesi için hazır bir zemin sağlıyor. Bugün dünya çapında 30 milyon araçta kullanıldığı belirtilen Harman'ın bağlantılı araç çözümleri araç içi eğlence-bilgi sistemlerinden araçların dış dünyayla ve diğer araçlarla bağlantısına; güvenlik ve gizliliğe geniş bir yelpazede çözümleri kapsıyor. Harman'ın 30 Eylül 2016'da sona eren 12 aylık dönemde gerçekleşen 7 milyar dolarlık satışının yüzde 65'ini otomotiv çözümlerinin oluşturduğu notlar arasında.

Samsung, satın almayla birlikte görüntü ve yarı iletken teknolojilerini Harman sayesinde otomotiv pazarına açabilecek. Şirket, bu pazara uygun ürünleri tasarlama, geliştirme ve belki bunlardan çok daha önemlisi piyasaya sunma konusunda büyük bir avantaj sağlayacak. Harman satın alması, şirketin otomotiv sektöründeki Audi'den Alfa Romeo'ya Jaguar'dan Toyota'ya hazır bağlantıları ve iş birliklerini Samsung'un hizmetine sunması yönüyle oldukça önemli.

Diğer taraftan bugün 8 bine yakın geliştiriciyle çalışan Harman, Samsung'a IoT pazarında kaldıraç etkisi sağlayacak. Hali hazırda ses donanımları alanında JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity ve Revel markalarına sahip olan Harman, otomotiv pazarı için Bowers & Wilkins ve Bang & Olufsen markalarını lisanslıyor. Samsung bu pazardaki iddiasını da satın almayla birlikte güçlendirmiş oluyor.

Satın alma işleminin 2017 yılının ortalarında tamamlanması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.