YOLO: Haydar Çolakoğlu'ndan Uber'e rakip bir girişim [Güncellendi]

YOLO: Haydar Çolakoğlu'ndan Uber'e rakip bir girişim [Güncellendi]

Uber halen Türkiye'de ciddi bir büyüme göstermiş değil ve yerli rakipler Uber'in karşısına çıkmaya devam ediyor. Bir süredir pazara gireceği yönünde duyumlar aldığımız YOLO,  "Zahmetsiz yolculuk" sloganıyla 15 Aralık'ta tüm kullanıcılara açılmayı bekliyor.

YOLO da Uber XL gibi şehir içi taşımacılıkta lüks minibüslerle yolculuk seçeneği sunan bir çözüm. 9 Kasım'da açılışını yapmış olsa da şu anda hizmetini 1000 kullanıcı ile sınırlamış durumda ve 15 Aralık itibarıyla yeni bir açılış yapmaya hazırlanıyor. iOS ve  Android uygulamalarıyla şimdilik İstanbul'da büyümeyi hedefliyor ve elbette kendini Uber'e rakip olarak konumlandırıyor.

İlk çıkışını ücretsiz yolculuk teklifiyle yapan YOLO'nun bu konuda bir sınır belirleyip belirmediğini bilmiyoruz ancak paylaşılan bilgilere göre 15 Aralık 2016-4 Ocak 2017 tarihleri arasında ücretsiz yolculuklar ve çeşitli promosyonlarla pazara iddialı bir giriş yapmak istiyor.

haydar-colakoglu
Haydar Çolakoğlu - TEB Yönetim Kurulu Üyesi

Diğer yandan YOLO'nun kurucusu olan Haydar Çolakoğlu, hem TEB Yönetim Kurulu Üyesi hem de Çolakoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi. YOLO'nun operasyonlarıyla da bizzat ilgileniyor.

GÜNCELLEME: 

Aldığımız yeni bilgilere göre YOLO, yönetim kademesindeki 12 kişilik tecrübeli ekibin 1 yıllık çalışmaları sonucu geliştirilmiş. Los Angeles merkezli bir yatırım şirketinden 16 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını öğrendiğimiz YOLO, açılışını 300’ün üzerinde araçla yapmayı ve yıl sonunda bu sayıyı binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Yeni yabancı yatırımcılarla görüştüklerini paylaşan Haydar Çolakoğlu, marka adının “you only live once” cümlesinin baş harflerinden oluştuğunu söylüyor ve "Türkiye’den bir dünya markası çıkartabilmek" amacında olduklarını da ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.