Google Chrome bugüne kadar 2 milyar kez indirildi

Google Chrome bugüne kadar 2 milyar kez indirildi

Google'ın açıkladığı yeni rakamlar, bugüne dek yaptığı en iyi ürünlerden birinin Chrome olduğunu bir kez daha doğruluyor. Chrome Dev Summit'te açıklanan rakamlara göre Chrome bugüne kadar tam 2 milyar kez indirildi.

Chrome Dev Summit, Google'ın yıllık olarak Chrome geliştiricilerine özel düzenlediği bir etkinlik. Bu yılki etkinlikte de yazılımcıları ilgilendiren açıklamalarla birlikte Chrome'un kullanıcı sayılarına dair bilgiler de paylaşıldı.

Chrome Mühendislik Birimi Başkan Yardımcısı Darin Fisher'ın paylaştığı rakamlara göre Chrome masaüstü ve mobil platformlarda 2 milyar kez indirilmiş. Dünyada yaklaşık 3,5 milyar internet kullanıcısı olduğu düşünülürse Chrome'un oldukça popüler olduğunu söylemek mümkün.

Aktif kullanıcı sayısı 1 milyar

Fisher'in verdiği bilgilere göre Chrome'un aktif kullanıcı sayısı ise 1 milyar. Ancak bu rakam pek güncel sayılmaz. Zira Nisan 2016'deki durumu yansıtıyor. Tabi güncel veri paylaşılmaması Chrome için olumsuz düşünmeyi sağlamaya yetmiyor. Statcounter'a göre dünyanın en popüler tarayıcısı olan Chrome'un pazar payı masaüstü ve mobil platformlarda yüzde 50'nin üzerine çıkmış durumda.

chrome-tarayici

Chrome'un Google için son derece önemli bir silah olduğunu sanırım anlatmaya gerek yok ama Chrome'un 1 milyar kullanıcı Google ürünleri arasına eklenen ilk ürünlerden biri olmadığını ekleyelim. Gmail, Android, Haritalar, Arama, Youtube ve Google Play uygulama mağazası hali hazırda 1 milyardan fazla kullanıcıya sahipler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.