Starbucks, ödeme özellikli mobil uygulamasını Türkiye'de kullanıma sundu

Starbucks, ödeme özellikli mobil uygulamasını Türkiye'de kullanıma sundu

Mobil ödemeler alanında en başarılı şirketlerden biri haline gelen Starbucks, fenomen haline gelen mobil uygulamasını sonunda Türkiye'ye getirdi. Çok sevdiğiniz Pumpkin Spice Latte'nizi telefonunuzdan satın almanızı sağlayan uygulama, sadakat odaklı.

iOS ve Android kullanıcıları için yayınlanan Starbucks Türkiye mobil uygulamasını kullanmak için bir Starbucks hesabı oluşturmanız gerekiyor. Eğer halihazırda Starbucks kartı sahibiyseniz bu hesabınızla uygulamaya giriş yapmanız ve kartınızı tanımlamanız oldukça kolay. Kart sahibi değilseniz uygulamaya kayıt olduktan hemen sonra bir dijital kat oluşturabiliyor ve kredi kartı bilgilerinizi tanımlayarak kartınıza bakiye yükleyebiliyorsunuz.

starbucks-mobil

Starbucks Türkiye mobil uygulaması ödeme özellikli ve bunu Starbucks dijital kartınız aracılığıyla sağlıyor. Yüklediğiniz bakiyeyi mağazada kullanmak için öde seçeneğinde görünen QR kodu baristaya okutmanız yeterli. İlk kullanıcılarına bir kahve ödülü sunan mobil sadakat uygulaması, siz harcadıkça yıldız biriktirerek hediye lezzetler kazanmanızı sağlıyor. Starbucks mobil uygulaması, mobil sadakat uygulamaları alanında uzunca süredir örnek uygulama olarak kabul edililiyor. Şirket Aralık 2015'te sona eren son üç aylık dönemde, müşterilerin Starbucks kartlarına 1,9 milyar dolarlık bakiye yüklediklerini açıklamıştı.

Starbucks, ilk olarak ABD'de kullanıma sunduğu uygulama aracılığıyla önceden öde ve satın al özelliği ise henüz Türkiye'ye açılmadı. Siparişinizi uygulama içinden verip, ödemeyi yaparak, mağazada sıra beklemeden içeceğinizi almanızı sağlayan özellik, hızla uluslararası pazarlara açılmaya devam ediyor.

Mobil uygulaması Starbucks'ın küresel stratejisinde öncelikli kanallardan biri. Geçtiğimiz Mart itibariyle ABD'de tüm Starbucks ödeme işlemlerinin yüzde 21'i uygulama üzerinden yapılıyordu. Şubat ayında ise mobil uygulama ile verilen siparişlerin 7 milyon adete ulaştığı paylaşılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.