Hisselerinin yüzde 30'unu satmak isteyen Souq.com, Amazon'a yem olabilir

Hisselerinin yüzde 30'unu satmak isteyen Souq.com, Amazon'a yem olabilir

Arap dünyasının en önemli e-ticaret girişimlerinden olan Dubai merkezli Souq.com, hisselerinin yüzde 30'unu satacağı yeni bir yatırımcı arıyor. Bloomberg'in haberine göre teklif götürülen yatırımcılar arasında Amazon da var.

Gelen bilgilere göre Souq, potansiyel alıcıları bulması için Goldman Sachs ile anlaşmış ve hisselerinin en az yüzde 30'unu alacak bir yatırımcı arıyor. Souq, Şubat ayında Tiger Global ve Naspers'ın da dahil olduğu yatırımcılardan 275 milyon dolar yatırım almıştı ve alınan duyumlara göre bu yatırımcılar hisselerini elden çıkarabilecekleri belirtiliyor.

Souq ve yatırımcılar tarafından konuyla ilgili herhangi bir onay veya red açıklaması yok. Bloomberg'in aldığı bilgilerse Souq'un yeni yatırım turunda 1,2 milyar dolardan değerlenebileceğini gösteriyor. Henüz anlaşma sağlanmış herhangi bir yatırımcı yok ancak potansiyel yatırımcılar arasında Amazon da bulunuyor.

Amazon için fırsat mı?

Goldman Sachs'ın çok sayıda potansiyel alıcıya ulaşıtığı ve bu isimlerden biri olan Amazon'un konuyu değerlendirdiği belirtiliyor. Amerikalı e-ticaret devinin Ortadoğu'da büyümek istediği malum. Dolayısıyla küresel hakimiyeti hedefleyen Amazon için bu tür bir anlaşmanın makul olacağı söylenebilir. Ancak Dubai ve Arap ülkelerinde e-ticaret potansiyeli ve Souq.com'un karlılığını da elbette dikkate almak gerekiyor.

Diğer yandan yatırım/alıcı arayan tarafın Souq.com olması ortada bir fırsat olduğunu da düşündürüyor. Amazon gibi bir devin bu fırsatı iyi değerlendirmesi de pekâla mümkün olabilir.

Yerli yatırımcılarımızın MENA bölgesindeki e-ticaret girişimlerine yatırım yapıp yapmayacağı ise ayrıca tartışılması gereken bir konu...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.