Twitter, direkt mesaj yoluyla müşteri hizmetleri aracını güçlendiriyor

Twitter, direkt mesaj yoluyla müşteri hizmetleri aracını güçlendiriyor

Twitter, platformu üzerinden müşteri desteği veren markalara yönelik özel bir geliştirme yaptığını duyurdu. Twitter'ın Müşteri Hizmetleri Ürün Müdür Ian Cairns tarafından kaleme alınan açıklamada, Twitter'ın hızlı mesajlar ve karşılama mesajları özelliği tanıtıldı. Bu mesajlar sayesinde bir Twitter kullanıcısı bir markaya erişmeye çalıştığında bu karşılama ve hızlı mesajlaşma özelliklerinden faydalanıyor. Twitter'ın direkt mesajlar üzerinden verdiği hizmet bir chatbot tarzında olmasa da, müşteri hizmetli veren markaları otomasyona teşvik eden geliştirmeler yapıyor.

Karşılama mesajları sayesinde markalar, gelen müşteriyi daha iyi yönlendirme imkanı bulacak. Hızlı cevaplar ise müşterilerin işini bir hayli kolaylaştıracak. Kullanıcılar, hızlı mesaj seçeneklerinden birini seçerek yapmak istedikleri işlemi tıpkı çağrı merkezinde telefonla söyleyebildiği gibi Twitter direkt mesajlar üzerinden de seçebilecek.

Geliştiriciler için bir form açan Twitter, farklı markaları yavaş yavaş içeri alacak ve tahmin ediyoruz ki yakın gelecekte bu özellik tüm markalara açılacak. Şu anda Twitter ile özel bir işbirliğine gidip bu uygulamayı hayata geçiren markalar arasında yer alan Evernote, Pizza Hut, Airbnb, Spotify, Norton ve Tesco gibi büyük markaların yanına her zaman yenilerinin eklenmeye başlaması bekleniyor.

Hemen aşağıdan, Twitter tarafından yayınlanan ve bu yeni sistemi tanıtan videoların örneklerini izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.